Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.04.2014, 22:57   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bedir Savaşının Nedenleri Ve Önemi Nedir

Bedir Savaşının Nedenleri Ve Önemi Nedir

Bedir savaşı Medineli Müslümanlarla Mekkeliler arasında yapılan ilk savaştır.

Hicretin ikinci senesinde Kureyş müşrikleri bir ticâret kervânı hazırlamışlardı. Şam pazarına gönderilen kervâna Mekke'den kadın erkek hemen hemen herkes hisselerine göre ortak idiler. Bin deveden meydana gelen ve sermayesi 50.000 dinar kadar olan bu büyük ticâret kervanının satılan malları karşılığında harbe hazırlık için silâh alınacaktı. Kervânın yola çıkarılmasındaki asıl maksat buydu.

Kureyşliler ayrıca kervânla birlikte Ebû Süfyan başkanlığında otuz-kırk kişi kadar muhafız da göndermişlerdi.

Resûlullah s.a.v., Ebû Süfyan bin Harb'in başkanlığında Şam'dan gelmekte olan, Kureyş'in bir ticaret kervanının haberini almıştı. Resûlullah (s.a.v.) Müslümanları, Mekke'de bıraktıkları mallarına karşılık bu kervanın mallarını ele geçirmeye davet etti.

Bedir savaşı 624 yılında Bedir Kuyusu çevresinde yapılmıştır.Savaş Müslümanlar'ın zaferi ile sonuçlandı.Savaş sonunda diğer İslam Devletleri içinde örnek oluşturacak ganimet paylaşma geleneği başladı.Savaşta ele geçirilen Mekkeli esirler Müslümanlar'a okuma yazma öğretme koşuluyla serbest bırakıldı.Bedir Zaferi ile birlikte bedir Kuyuları ve Şam ticaret yolu Müslümanlar'ın eline geçti.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla