Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.04.2014, 10:28   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kitap Özeti Mart Menekşeleri Sarah Jio

Mart Menekşeleri Kitap Özeti
Mart Menekşeleri Sarah Jio

Duygusal aşk hikayelerinin usta kalemlerinden bir tanesi olan Sarah Jio Mart Menekşeleri isimli romanı ile yine okurlarını derinden etkiliyor.

Emily Wilson başarılı bir yazardır ve özel hayatında gerçek aşkı bulduğuna inanarak mutlu bir şekilde yaşar. Fakat bir gün acı gerçek ile yüzleşir ve hayatının aşkı olduğuna inandığı adam onu farklı bir kadın için terk eder. Büyük hayal kırıklığı yaşaran Emily’nin imdadına yengesi Bee yetişir.

Bee onu Mart ayında birlikte Bainbridge adasında tatil yapmak için çağırır. Yaşadığı acıdan uzaklaşmak için bu iyi bir fırsat olarak gören Emily adanın yolunu tutar. Burada onu bir sürpriz beklemektedir. Eline 1943 yılında yazılmış eski bir günlük geçer. Günlüğü okumaya başladığında ise kendisinin yaşadığını düşündüğü gerçek aşkın aslında ne kadar farklı bir şey olduğunu keşveder.

**********

Emily Wilson kocası Joel’le birlikte New York’ta yaşamaktadır. Emily ünlü bir yazardır. Fakat bir süredir hiçbir şey yazamıyordur. Emily buna çok üzülür. Joel başka bir kadın için Emily’i terk eder ve boşanırlar. Emily bu duruma çok üzülür. Çünkü o Joel’i seviyordur. Emily’nin arkadaşı Annabelle kendisini toparlaması için ona yengesinin yanına, adaya, gitmesini tavsiye eder. O sırada Emily yengesi Bee’den mektup alır. Bee onu adaya davet eder. Emily de ani bir kararla valizini hazırlar ve adaya gider. Emily mart ayı boyunca adada kalmaya kararlıdır. Emily adaya uzun zamandır gelmemiştir ve adayı çok özlediğini fark eder. Emily adada Bee’inin komşusu Henry ve Jack ile tanışır. Bee, Emily’nin bu kişilerle görüşmesinden hiç hoşnut olmaz. Emily kaldığı odadaki çekmecede bir günlük bulur ve bu günlüğü okumaktan kendisini alamaz. İlk sayfalarını okuduğunda bu günlük onu çok etkiler.

Emily ertesi gün Bee’nin en yakın arkadaşı Evelyn ile tanışır. Bee’nin olmadığı bir an Evelyn’e bu günlükten bahseder. Evelyn ona günlüğü okumasını ama Bee’ye söylememesini ister. Ama Emily’nin sormasına rağmen başka bilgi vermez. Emily’nin bu günlüğe olan ilgisi gittikçe artmaya başlar. Bu sırada Emily’nin Jack ile olan arkadaşlığı da ilerler.

Emily her gün günlüğü okur. Günlük Esther adında bir kadın tarafından yazılmıştır. Esther ve Elliot büyük bir aşk yaşamışlardır ve nişanlanmışlardır. Daha sonra Esther, Elliot’u başka bir kadınla görür ve onu dinlemeden onu terk eder. Elliot’un tüm çabalarına rağmen onunla barışmaz. Elliot bunun üzerine askere gider. Esther başka bir adamla evlenir. Bir de kızı olur. Esther Elliot’u hala seviyordur. Sürekli ondan haber bekler. Elliot Esther’e bir mektup gönderir ve onu hala çok sevdiğini söyler. Elliot daha sonra askerden döner. Esther bunu arkadaşı Frances’ten öğrenir. Elliot Esther’e bir not bırakır ve gece onu beklediğini gelmezse de ümidini tamamen keseceğini söyler. Esther kocası Boby uyuduğunda Elliot’un yanına gider. O gece orada Esther kocasını aldatır. Daha sonra bu ihanetini kocasına söylemeyi düşündüğü zamanlarda kocası hastalanır ve ona bir şey söyleyemez. Bu zamanlarda Esther’in destekçisi arkadaşı Rose olur. İlerleyen zamanlarda Esther hamile olduğunu öğrenir. Daha sonra kocası Boby onun ihanetini öğrenir ve onu evden kovar. Esther arabaya binip Elliot’un evine gider fakat Elliot evde yoktur. Daha sonra arkadaşı Frances’e gitmeye karar verir. Frances’in evine gittiğinde Elliot’un da orada olduğunu görür. Onların birlikte olduğunu düşünür. Arabasına biner ve oradan ayrılır. Elliot ve Frances de son anda onu fark ederler ve peşinden giderler. Onlar geldiğinde Esther arabasını uçuruma doğru sürer ve uçurumdan düşer. Elliot onu kurtarmak ister fakat Frances onu götürür. Frances giderken orada liseden beri Esther’e aşık olan Billy’i görür.

Emily Esther’in kim olduğunu çok merak eder ama kimse ona bilgi vermez. Emily ile Jack arasındaki arkadaşlıkta ilerler. İkisi de birbirini seviyordur. Kanser hastası olan Evelyn hayatını kaybeder. Bee ve Emily buna çok üzülür. Evelyn’in cenaze töreninde Emily Jack’in büyükbabasını görür. Emily Esther ve Eliiot hakkında araştırmalar yapmaya başlar. Emily öğrendikleri karşısında şok olur. Çünkü araştırmaları sonucunda Esther’in kocası Boby’nin büyükbabası olduğunu öğrenir. Esther de Emily’nin gerçek büyükannesidir. Emily o hikayenin onu neden o kadar ilgilendirdiğini anlar. Emily, Esther’in hayatını yazmaya başlar. Artık yazarlık yeteneğine kavuşmuştur. Ertesi gün Emily’i Elliot arar ve görüşmek istediğini söyler. Emily görüşmeye gider. Gittiğinde Elliot’un Jack’in büyük babası olduğunu görür. Elliot ona tüm hikayesini anlatır. Emily günlükte yazan isimleri sorar. Elliot Frances’in Bee, Rose’un Evelyn, Billy’nin de Henry olduğunu öğrenir. Elliot Esther’in kendisi ve Bee yüzünden öldüğünü söyler. O günden sonra Bee ile hiç görüşmediklerini söyler. Emily ikisinin adına da çok üzülür. Emily bu öğrendikleri sonrasında kitabını yazmaya devam eder. Emily öğrendiklerinin ona sürekli acı verdiğini anlar. Daha bir ay olmamasına rağmen adadan ayrılmaya karar verir. O gece Jack’i arar fakat telefonu bir kadın açar. Bunu üzerine Emily Jack’e haber vermeden adadan ayrılır. New York’a döndüğünde eski eşi Joel ile görüşürler. Joel, Emily ie barışmak ister. Fakat Emily barışmamak konusunda kararlıdır. Emily bir mektup alır. Mektup Henry’den gelmiştir. Henry de mektupta Esther hakkında bildiklerini anlatır. Esther’in o gece ölmediğini söyler. İntihar’ın bir oyun olduğunu onun kazadan kurtulduğunu söyler. Onunla uzun yıllar mektuplaştıklarını fakat sonradan mektupların kesildiğini söyler. Henry onun öldüğünü düşünüyordur. Tüm mektupları da Emily’e gönderir. Emily bu mektubun ardından Jack’ten de bir mesaj alır ve adaya gitmeye karar verir. Adaya gittiğinde öğrendikleri Emily’nin kitabının son bölümünü yazmasını sağlar ve Emily kitabını tamamlar.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla