Konu: Ampi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.11.2012, 14:45   #1 (permalink)
Nixie
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ampi

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gram negatif ve gram pozitif organizmaların ve özellikle Streptococcus pneumonia ve H. Influenzanın neden olduğu; Gonore, invaziv salmonella, kronik bronşit, otitis media, sinüzit, üriner sistem enfeksiyonlarında endikedir.Kontrendikasyonları:

Bildirilen herhangi bir kontrendikasyon yoktur.Uyarılar/Önlemler:

Penisiline karşı aşırı duyarlı kişilerde ve gebelerde kullanılmaz. Aşırı doz kullanımında böbrek, karaciğer ve hematopoetik sistemler kontrol edilmelidir. İnfeksiyöz mononükleozis, kronik lenfatik lösemi ve HIV virüsü taşıyıcılarında makropapüler döküntülere neden olur. Penisilinaz salgılayan patojenlere karşı etkisizdir. Bu nedenle antibiyogram yapılmadan kullanılırken duyarlı suş olabiliceği unutulmamalıdır. Süperenfeksiyona karşı dikkatli olunmalıdır.Yan etkiler/Advers etkiler:

Glosit, stomatit, bulantı, kusma, enterokolit, diyare, cilt kızarıklığı ve dermatit gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Siklosporin'de dahil Amphocil'in diğer ilaçlarla etkileştiğine dair hiçbir rapor yoktur. Ancak klasik amfoterisin ile etkileştiği bilinen nefrotoksik ilaçlarla (aminoglikozitler, cisplatin ve pentamidin gibi) hipokalemiye sebep olabilecek kortikosteroidler ve kortikotropin (ACTH) ve hipokalemi mevcudiyetinde etkileri artabilecek olan dijital glikozitleri, kas gevşeticiler ve antiaritmik ajanlarla birlikte Amphocil kullanırken dikkatle olmak gerekir.

Flusitozin ile birlikte Amphocil kullanımı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Amfoterisin B ile flusitozin sinerjik etkili olduğundan, amfoterisin B flusitozinin toksisitesini, hücresel geri alımını artırarak ve böbreklerden atılımını engelleyerek artırabilir.Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz Erişkinlerde 4x500-1000mg (şiddetli vakalarda 8g'a kadar çıkartılabilir) ve çocuklarda 4 eşit kısımda uygulanan 100-200mg/kg'dır.

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla