Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.04.2014, 21:53   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevizli Kimyonlu Köfte

Cevizli Kimyonlu Köfte



500 gram köftelik kıyma (dana ve kuzu eti karışımı)
2 su baradğı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı toz nane
6 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Cevizli Kimyonlu Köftenin Hazırlanışı
Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzeri kapalı olarak 10 dakika dinlendirin üzerine kıyma ve kıyılmış soğan ekleyip ara sıra elinizi ıslatarak harcı 5-6 dakika yoğurun Ceviz , nane , sarmısak , pulbiber kimyon ve tuz ekleyip yoğurmaya devam edin. Harçtan bezeler koparıp 1 cm kalınlıktan fazla olmayacak biçimde elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip , önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla