Konu: Betnesol
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.11.2012, 20:44   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Betnesol

Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Ağır yanık ve travmalar, akut eklem romatizması, allerjik purpura, astma, bursit, çeşitli dermatitler, çeşitli şoklar, disidroz, herpes zoster, ilaç allerjileri, iltihaplı cilt hastalıkları, iridosiklit, konjestif kalp yetmezliği, lupus eritematosus, nefrotik sendrom, pemfigus, retinit, romatoid artrit, serum hastalığı, sinovit, uveit, ülseratif kolit, ürtiker, zona zosterde endikedir.
Kontrendikasyonları:
Tüberküloz ve virütik cilt hastalıklarında kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Psişik durumu labil olan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Osteoporoz, peptik ülser, ruhi dengesizlik, diyabet hipertansiyon ve ülserli hastalarda kullanılmaz. Uzun süren tedavilerde süperinfeksiyon riski artar. Rifampisin, fenitoin, barbitürat, nonsteroid antienflamatuar ilaçlar, kumarin, antidiyabetikler, salüretikler ve kalp glikozidleri ile birlikte kullanılmaz.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Glokom, katarakt, vücutta yağlanma, ruhsal depresyon, pankreatit, hipertansiyon, potasyum itrahında artma, osteoporoz glükoz toleransının azalması, yaraların geç kapanması ve kemik nekrozu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:
Antibakteriyel sülfonamidler, fenilbutazon, salisilatlar, probenecid, dikumarol, MAO inhibitörleri ve propranolol gibi kardio-selektif olmayan betablokerlerle birlikte kullanımında BETANORM'un hipoglisemik etkisi artacağından böyle durumlarda doz ayarlaması yapılmalıdır.

Kortikosteroid, oral kontraseptif, tiazid diüretikler, fenotiazin deriveri, tiroid hormonları ve laksatifler ise gliclazide etkisini azaltabilirler.
Kullanım şekli ve dozu:
Kısa süreli tedavilerde: ilk 2 gün 3x2 tablet, 2. iki gün 3x1 tablet ve 3. iki gün de 3x1/2 tablet verilir. Uzun süreli tedavilerde dozlar haftalık ayarlanır. Başlangıçta haftada 4 tablet, daha sonra her hafta birer tablet eksiltilerek en sonunda haftada 1 tablete indirgenir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla