Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.04.2014, 19:53   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Tarçın kullanarak hıçkırığı tedavi edin

Tarçın kullanarak hıçkırığı tedavi edin


Geçici olabileceği gibi haftalarca da sürebilen hıçkırıkla mücadele sağlıklı besinler tüketmekten geçiyor.




Biri bizi anıyor' diye geçiştirdiğimiz hıçkırık, başa bela oluyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, hıçkırığın solunum kaslarının tahrişi sonucu oluştuğunu belirterek, şöyle söylüyor: 'Neden ortaya çıktığı genellikle belli değildir; fakat reflü, karın, bağırsak, safra kesesi, karaciğer hastalıkları, pankreas iltihabı, hamilelik, akciğer ve kalp zarı hastalıkları, zatürree, göğüs cerrahisi ameliyatları sonrasında hıçkırık görülebilir.

Tarçın çok etkili
Prof. Dr. Ziya Mocan, birçok rahatsızlığın ardından nükseden inatçı hıçkırığı kesmek için şu besinleri öneriyor: 'Tarçın oldukça etkilidir. İçtiğiniz çaylara bir miktar tarçın ekleyebilirsiniz. Az yağlı ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. Günde en az 2 litre su içmek de çözüm olacaktır. Anason çayı, melisa çayı, sinameki, papatya, kekik, meyan kökü, hatmi kökü çaylarının rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle uzun süren hıçkırık sorununuz varsa bu çaylardan birini tüketebilirsiniz. Hıçkırığınızın azaldığını göreceksiniz.'

Hıçkırığı durdurmak için
Fazla ve hızlı yemek. Çok fazla alkol tüketmek. Çok fazla hava yutmak. Sigara içmek. Midede meydana gelen ani sıcaklık değişimi (örneğin çok sıcak ya da soğuk sıvıların tüketilmesi). Stres ve duygusal değişimler.

Hıçkırığı durdurmak için; iki göğüs yuvasına parmakla bastırmak, boyunda şah damarına tek taraflı bastırmak ya da ıkınmak etkili olabilir. Bunun yanı sıra limonlu, ekşi yiyecekler yemek, kusma refleksini artırmak, ağızda buz eritip suyunu yutmak, dili dışarıya germek ve çekmek de hıçkırığı giderir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla