Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.04.2014, 03:03   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çin Usulü Kızarmış Pilav

Çin Usulü Kızarmış Pilav



Malzemeler
600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz
Tarif
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin.
Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın.
Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın.
Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin.
Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın.
Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin.
Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun.
Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla