Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.04.2014, 03:28   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Etli İrmik Çorbası

Etli İrmik Çorbası



Muğla yöresine ait bir çorba çeşitidir. Farklı tatlar arayanlar için çorbayı öneriyoruz. Çorba tarifine geçmeden önce ilk olarak malzemelerden bahsedelim.

Malzemeler
- 100 gram koyun eti
- 1 kaşık irmik(ince)
- 1 kaşık salça
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 kaşık tereyağı
- 1 soğan
- 4 Bardak su ve tuz
Çorba’nın Hazırlanışı
Çorbamızın ilk hazırlığı için tenceremizin içerisine tereyağı, un ve irmik ekleyerek karıştırmaya ve yavaş bir şekilde pişirmeye başlayalım. Bu karışımın üzerine soğanları ve kuşbaşı eti atarak çorbamızı pişirmeye başlayalım. Ayrı bir kap içerisinde hazırlanan salça, su, tuz ve şeker sulandırılarak karışımın içerisine ilave edilir. Böylece çorbamızın pişmesi için herhangi bir ilave kalmadığı için orta ateşte pişirilmeye başlayabilir. 15 dakika piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla