Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.04.2014, 18:56   #1 (permalink)
SrKn
ultrAslan

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cool Tıraş Sonrası Losyonlar Ne İşe Yarar?

Tıraş Sonrası Losyonlar Ne İşe Yarar?
Tıraş losyonunun asıl ortaya çıkış amacı cildi mikroplardan arındırmaktı.

Eskiden, herkesin tıraş olmak için berbere gittiği günlerde, tıraş bıçakları her zaman yeteri kadar keskin olmazdı. Daha da önemlisi, bıçaklar başka bir müşteri kullanmadan önce tam anlamıyla dezenfekte edilmezdi. Basit tanımıyla “yüze sürülen kokulu alkol” (yani bildiğimiz kolonya) olan tıraş losyonu, can sıkıcı enfeksiyonlara veya ciddi hastalıklara neden olabilecek bakterileri (ve başkalarının kanını) ortadan kaldırmanın en iyi yoluydu.
Günümüzde hâlâ tıraş losyonlarının çoğu ana madde olarak hem zararlı bakterileri yok eden dezenfektan, hem de cildi sıkılaştıran tonik işlevi gören alkol içermektedir. Fakat paslı usturaların zamanla yok olması gibi, tıraş losyonları da o günden bugüne çok yol aldı.
Çok geriye gitmeye gerek yok, ilk kez tıraş olduğunda babasının tıraş losyonunu sürenler, alkolün açık gözenekler ve kesiklerle temasından kaynaklanan o yanmayı hissetmişlerdir. Bu sorunu çözmek için artık her gün “aloe” ve “gliserin” gibi nemlendirici maddeler içeren yeni tıraş losyonları formüle ediliyor. Bu maddeler alkolün yerini tutamasa da, cildinizi korur ve dengesini sağlar.
Ayrıca, artık iki yerine beş bıçak seçeneğiniz olduğu gibi, sivilceleri önlemekten jiletin neden olduğu yanmayı azaltmaya kadar çok çeşitli vaatlerde bulunan sayısız tıraş sonrası losyon ve jel seçeneği bulunuyor.
En önemli nokta, bunlardan size uygun olanı bulmak. Aslında bu pek de zor değil; cilt tipinizi öğrenin ve sonra alacağınız ürünün içindeki maddelere bakın.
Cilt tipinizi öğrenmenin kolay bir yolu ise şu: bir parça kağıt mendil alın, alnınıza ve burnunuza bastırın. Bir dilim pizzaya bastırılmış peçete gibi mi görünüyor? Bingo: Yağlı bir cildiniz var.
Cildiniz yağlıysa ve sivilceye yatkınsa (veya kıl dönmesi sorununuz varsa) bileşiminde fındık, çay çiçeği yağı ve salisilik asit gibi maddeler (gözenekleri ve kıl köklerini derinlemesine temizleyen kurutucu özellikleri vardır) bulunan alkol bazlı losyon, jel veya kremler kullanın.
Diğer yandan, özellikle kuru ve hassas bir cildiniz varsa, losyonunuz kurumuş ve çatlamış cildinizi nemlendirmeye ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir. Nemlendirmek için aloe vera gibi maddelere yönelin.
Asıl sorununuz kızarıklık ise yulaf bazlı bir ürün seçin. Tabiat Ana'nın kaşıntı ve tahriş için sunduğu orijinal tedavi olan yulaf, yanmayı önleyici doğal maddeler içerir.

Gillette

__________________

Fitness Eğitmeni
SrKn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla