Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.04.2014, 23:12   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kremalı Turta Tarifi

Kremalı Turta Tarifi



Hamuru İçin:
İki Yumurta
İki Çorba Kaşığı Yoğurt
Yüz Yirmi Beş Gıram Tereyağı
Üç Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un

Kreması İçin:
İki Su Bardağı Süt
Bir Yumurta Sarısı
Bir Çay Bardağı Tozşeker
Bir Çorba Kaşığı Un
Bir Çorba Kaşığı Nişasta
Bir Çay Bardağı Tozşeker
Bir Tatlı Kaşığı Tereyağı

Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
İncir Reçeli

Hazırlanışı:
Hamuru için:
on kaşık un, kabartma tozu, yumurta, tereyağı, yoğurt, pudura şekeri koyup yumuşak bir hamur elde edin.
İç harcı için:
Bir tencereye süt, tereyağı, şeker, yumurtanın sarısı, nişasta ve un koyup pişirin. Yuğurmuş olduğunuz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
Ilımış olan kremayı açmış olduğunuz hamurun üzerine boşaltın. Kalan diğer hamuruda açıp üzerini kapatın. İki yüz derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine küp küp doğradığınız incir ve pudura şeker ile süsleyin. Afiyet olsun.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla