Kremalı Turta Tarifi
Hamuru İçin:
İki Yumurta
İki Çorba Kaşığı Yoğurt
Yüz Yirmi Beş Gıram Tereyağı
Üç Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Kreması İçin:
İki Su Bardağı Süt
Bir Yumurta Sarısı
Bir Çay Bardağı Tozşeker
Bir Çorba Kaşığı Un
Bir Çorba Kaşığı Nişasta
Bir Çay Bardağı Tozşeker
Bir Tatlı Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
İncir Reçeli
Hazırlanışı: Hamuru için:
on kaşık un, kabartma tozu, yumurta, tereyağı, yoğurt, pudura şekeri koyup yumuşak bir hamur elde edin.
İç harcı için:
Bir tencereye süt, tereyağı, şeker, yumurtanın sarısı, nişasta ve un koyup pişirin. Yuğurmuş olduğunuz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
Ilımış olan kremayı açmış olduğunuz hamurun üzerine boşaltın. Kalan diğer hamuruda açıp üzerini kapatın. İki yüz derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine küp küp doğradığınız incir ve pudura şeker ile süsleyin. Afiyet olsun.