Konu: Ateist
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.04.2014, 00:59   #9 (permalink)
Bia
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ateist

Alıntı:
Regex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Düşüncelerinizi sorgulamak bana düşmez, yanlış anlamayınız. Ancak bir insanın ailesi müslümansa o insanın başka bir dine inanan teist olması, deist olması veya ateist olması o kişiyi hatalı; inanç sistemini veya ateizmi sırf bu nedene dayanarak yanlış kılmaz. Farklı argümanlarınız varsa bu başlık altından belirtebilirsiniz elbette, buna bir şey demem ama sırf ailesel inanç yapısıyla neden-sonuç ilişkisi kurmanızı mantıksız buluyorum.

Bununla birlikte "kandırılmış olmak" söylemini paradoks olarak düşünmenizi rica ediyorum. Bunu bir kere yapın lütfen. Dinler hakkında benzer bir söylemi size bir ateist yöneltse hakaret olarak algılamaz mısınız? Sizin yaptığınız şey de şu an bundan farksız. Eğer tanrı yoksa bu sefer de siz kandırılmış olmayacak mısınız? Sonuçta din bir inanç sistemidir. Siz inançlı bir kimse olarak tanrının var olduğunu bilmiyorsunuz, tanrıya ve onun varlığına inanıyorsunuz yalnızca.

Ayrıca tüm genellemeler yanlıştır. Karşılaştığınız ateistler bilgi birikimi düşük ya da dediğiniz gibi cool görünmek için ateist olduğunu iddia eden kimseler olabilir. Bu konuda da yukarıda örneklendirdiğim paradoks devreye giriyor yine; nasıl ki bilinçsiz, körü körüne inanan müslümanlar kandırılmaya ve sömürüye açık kimselerse bu gibi bilinçsizce ateist olduğunu söyleyen kişiler de aynıdır. Cahil inançlıları baz alarak bir inanç sistemini eleştirmek ya da inananları topyekün cahil ilân etmek ne denli yanlışsa, ayıpsa; birkaç ateist üzerinden tüm ateistler hakkında bunları söylemeniz de bir o kadar yanlıştır.

Saygılar dilerim.
Karşılaştıgım ateist diye geçinenleri baz aldım yukarda siz mantıgını kurmuşsunuz zaten, kandırılmaya yönelik insanlar. Bir çocugun ilk eğitim yeridir Aile. Ama çocuk üniversteye geliyo arkadas çevresinden vs etkileniyor ortam yapmak veya havalı gözükmek amacıyla şunu bunu sorguluyo bahsetmek istediğim bu . Neyi sorguluyorsun bikere sen ?(Ateistler için konusuyorum ) Sen kimsinki sorguluyorsun ? sorgusuz sualsiz varlığını kabul etmelisin körü körüne evet. Burada Allah 'ı tartışacak değilim (haşa) .
En sonda da belirttiğim gibi herkesin inancı kendine.

Saygılar

Bia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla