Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.05.2014, 01:58   #1 (permalink)
Sezqin-X-
Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yank Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları



Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları

Bisküviler, gofretler ve diğer bilumum çıtır atıştırmalıklar paketi açıldıktan sonra kimyasal değişime (bakteriler sayesinde) uğramaktadır. Biz bu olayı “bisküviler yumuşamış” olarak değerlendiririz. Bir paketi açtığınız bir kısmı kaldı yenilmedi eğer bu durumda o bisküvileri hava almayan bir ortamda muhafaza edemezseniz yumuyaşacaktır.

Eğer gofreti veye bisküviyi paketinden çıkardıktan hemen sonra tüketmeyecekseniz bir kabın içine veya ağzı kitlenen poşetlere koymanız söylenir. Bisküvilerin bayatlamaması için bu yöntemi uygulamanız gerektiğini biliyorsunuz. Evet bunlar doğrudur ancak tam etkili yöntemler değildir.

Taze olarak saklamak istediğiniz gofret, bisküvi tarzı gıdaları cam kavanozun içine koyun. Cam kavanozlar diğer saklama kaplarına oranla daha sağlıklı ve daha güvenlidir. Kavanoz içerisinde güvenle saklayabilir, isterseniz 1 ay sonra bile taptaze çıtır çıtır yiyebilirsiniz.

__________________
Sezqin-X- isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla