Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.05.2014, 16:40   #1 (permalink)
Bia
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadınların hafızası daha kuvvetli

Kadınların hafızası daha kuvvetli

Norveç'te yapılan yeni bir araştırma erkeklerin, kadınlardan daha unutkan olduğunu ortaya koydu. Yapılan sağlık çalışmasının başında bulunan Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Profesörü Jostein Holmen, "Erkeklerin, kadınlardan daha unutkan olduğu görmek şaşırtıcı bir sonuç oldu" diyerek, bu durumun daha önce belgelenemediğini belirtti.
Çalışmanın bir başka sonucuna da değinen Holmen, "Erkeğin yaşı 30 ya da 60 olsun, yine de kadınlardan daha unutkan olduklarını görmek de şaşırtıcıydı. Araştırmanın sonucu gayet açık" diye sözlerine ekledi.
HUNT3 adı verilen ve 48 binden fazla katılımcının yer aldığı çalışmada, katılımcılara ne sıklıkla bir şeyi hatırlamakta zorlandıkları, isim ve tarihleri hatırlamakta problem yaşayıp yaşamadıkları, bir yıl önce ne yaptıklarını ve sohbetlerde neler hakkında konuştuklarını hatırlayıp hatırlamadıkları soruldu. Çalışma raporunda erkek katılımcıların sorulan 9 sorudan 8'inde problem yaşadıkları belirtildi.
Yüksek eğitimi olanlar daha az unutuyor

Erkeklerin, kadınlardan neden daha unutkan olduğu hakkında tahminlerin olduğunu söyleyen Profesör Holmen, "Ancak bir açıklamada bulunamıyoruz. Bu durum hâlâ gizemini koruyor" dedi.

Araştırmacılar kadınların hafızalarının daha güçlü olmasına rağmen, isim ve tarihleri hatırlamakta zorlandıklarını da keşfettiler. Araştırmacılar ayrıca yüksek eğitimi olanların, az eğitimli olanlara oranla daha az unuttuğunu ve depresyon rahatsızlığı bulunanların da daha unutkan olduğunun sonucuna vardılar.

Bia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla