Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.05.2014, 20:18   #7 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 19 Mayıs ile ilgili kompozisyon örnekleri

Atatürk ve 19 Mayıs konulu yazılmış en güzel 19 Mayıs kompozisyonu.

Atatürk’ü Sevmek Ülkemizi Sevmektir

Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan hareket ederek Samsun’a geldiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olması sebebiyle oldukça önemlidir.

Bu tarih ile birlikte kendi makus talihini tersine döndürmeyi başaran Türk milleti, Büyük Önderi Atatürk ile ne kadar gurur duysa azdır.

Bir özgürlük ve bağımsızlık aşığı olan Atatürk’ün milleti ile birlikte yok olma tehlikesini göze alarak başlattığı ulusal şahlanış, düşmanların ülkemizden kovulması ile nihayet arzu edilen sonuçla neticelenmiş, bizler bu günlere o günlerin çileli yıllarını yaşayan aziz milletimiz sayesinde gelmişizdir.

Binlerce şehit vererek büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini bizlere emanet eden Atatürk’e ve milletimize layık olmak bizlerin her şeyden evvel en büyük görevi olmalıdır.

Bizler, millet iradesini esas olan ve ülkemizin yönetim şekli olan cumhuriyete sahip çıkarak, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında her zamankinden daha da ileriye gitmenin azim ve kararlılığı içerisinde olmalı, teknolojiden en üst seviyede faydalanarak ülkemizi ileri ülkeler seviyesine çıkarmalıyız.

Atatürk, doğum günüm dediği 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etmekle, bizlere duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiş, bağımsız ve özgür bir ülke olan devletimizin ilelebet bağımsız kalması için bizlere düşen görevleri Gençliğe Hitabesinde bir bir sıralamıştır. Her Türk genci Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumak, anlamak ve tatbik etmekle üzerine düşen görevi zaten yerine getirecek, kendisine duyulan güveni böylelikle boşa çıkarmayacaktır.

Atatürk’e layık olmanın, ülkemize layık olmak olduğunu; Atatürk’ü sevmenin, ülkemizi sevmek olduğunu sakın aklımızdan çıkarmayalım.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla