Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.05.2014, 10:09   #1 (permalink)
Kadın
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Kaybolmak İsteyenlere..




























Gerçek sevgide bir kişinin güzelliğini, maddi birikimini, itibarını yitirmesi kesinlikle önem taşımaz. Tek önemli olan kişinin ahlakı ve karakteridir. İnsanlar birbirlerinin güzel; şefkat, merhamet, cömertlik, ince düşünce, fedakarlık gibi özelliklerine her şahit olduklarında sevgileri katlanarak artar. Zaman içerisinde insanların kişiliklerinin gelişmesi, ahlaklarının güzelleşmesi, tavırlarının mükemmelleşmesi ile birlikte, birbirlerine karşı duydukları sevgi derinleşir. Bu nedenle Allah’ın izniyle gerçek sevgide asla bıkma ve sıkılma olmaz.
Müminlerin insanlara karşı kalplerinde hissettikleri sevginin asıl kaynağı, Allah’a duydukları sevgidir. Bir insana duyulan kalpteki coşkuyu Allah’ın yarattığını, her şeyde Allah’ın tecelli ettiğini bilmek, insana derin sevgiyi hissettiren asıl sebeptir.
Gerçek Sevgi Nasıl Yaşanır?
Sevgiyi gerçek anlamıyla yaşayabilmek için belirli şartların oluşması gerekir. Öncelikle bir insanın sevgiyi yaşayabilmesi için bu kişi diğerlerindeki güzel özellikleri, incelikleri görüp fark edebilecek bir akla sahip olmalıdır. Kişinin aklı ve vicdanı ne kadar açıksa, sevebilme gücü de o derece yüksektir. İnsana bu üstün özellikleri kazandıran ise ancak iman ve Allah korkusudur. Dolayısıyla insan, imanı ve Allah korkusu ölçüsünde sevgi duyabilir, sevgiden bu oranda zevk alabilir.


Konu Kadın tarafından (27.10.2015 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: Değişiklik iyidir.
Kadın isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla