Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.05.2014, 18:01   #6 (permalink)
SrKn
ultrAslan

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bir Madenci Çocuğunun Kaleminden Dökülen Şaheser

Bu resmin şaheseri :


Babası, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi'nde 14 yıldır çalışan Erdemir Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Nihal Acar'ın pastel boya ile yaptığı resim, Soma'daki maden faciasının ardından sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Nihal Acar, madenci babanın baretindeki ışıkla evindeki eşi ve çocuğunu gösteren resimi, 4 yıl önce Türkiye Maden Mühendisleri Odası'nın düzenlediği yarışma için yaptığını söyledi. Nihal Acar, yarışmada derece alamadığı resimi kısa süre önce babasının kendi facebook sayfasında paylaştığını belirtti.

Madenci babasından ilham alarak yaptığı resmi Zonguldak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasında elinde taşıyan Nihal Acar, "Resim, zor şartlar altında çalışan bir maden işçisinin evini geçindirmeye çalıştığını ve o zorluklara çocukları ve ailesine bakmak için katlandığını anlatıyor. Resmimin ilgi görmesi tabi çok güzel bir duygu" dedi.

Nihal Acar, Soma'daki maden faciasını duyduğunda çok üzüldüğünü, ölen madencilerin ailelerinin acılarını paylaştığını söyledi. Benzer bir olayın kendi babasının başına gelebileceği endişesiyle yaşadığını anlatan Acar, "Her siren sesi duyduğumda, ambulans gördüğümde acaba benim babam mı diye düşünüyorum. Her gün işe gittiğinde geri dönecek mi diye düşünüyorum. Bu çok kötü ve zor bir durum" diye konuştu.

Maden işçisi 40 yaşındaki İlhan Acar ise kızının çizdiği resimi görünce çok duygulandığını söyledi. İlhan Acar, "Kızımın çizdiği resim aslında bizim neden o zor şartlarda yerin altına girmek zorunda kaldığımızı anlatıyor. Daha da güzel anlatılamazdı heralde. Böyle acı bir günde bir çok kişinin duygularını anlatan bir çizim. Resmin sosyal medyada rekor kormasından öte iş cinayetleri ve iş kazaları için önlemler alınmasına vesile olmasını istiyoruz" dedi.

__________________

Fitness Eğitmeni
SrKn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla