Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.05.2014, 02:25   #1 (permalink)
Esz
Gecmiş toz gibidir,
üfle gitsin ..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bulaşık Makinesinde Yemek Nasıl Pişirilir?

Bulaşık Makinesinde Yemek Nasıl Pişirilir?

‘’Olur mu öyle şey, bulaşık makinesinde yemek yapılır mı hiç?’’ demeyin! Yüksek sıcaklıklarda ve alüminyum folyo ile yapılan yemeklerden çok daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Düşük sıcaklıklarda hava geçirmez konserve, kavanoz veya vakumlu torbalara konulan gıdaların çok daha leziz ve sağlıklı piştiğini söylüyor İtalyan yemekleri yazarı Lisa Casali. Hem de bulaşık yıkama zorunluluğu olmadan!

Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?
Somonu alüminyum folyo ya da bir pişirme torbasına sıkıca sarın. Yağ, limon, kişniş, zencefil, baharat ya da istediğiniz herhangi bir şeyi ekleyin. Üst rafa folyo paketini koyun ve bulaşık deterjanı eklemeden normal yıkama yapın.

Geleneksel yöntem budur. Ve bu yöntem gayet güzel bir şekilde işler. Sıcak su ve buhar somonun haşlanmasını, güzelce pişmesini sağlar ve yemek sonrası bulaşık yıkamak zorunda da kalmazsınız.

İtalyan yemekleri yazarı Lisa Casali bu yöntemin oldukça çevre dostu olduğunu savunuyor ve pek çok web sitesinin de belirttiği gibi alüminyum folyo kullanmak yerine yiyeceklerin hava geçirmez konserve, kavanoz veya vakumlu gıda torbalara koyulmasını tavsiye ediyor. Casali, birkaç yıldırbulaşık makinesinde yemek pişirme denemeleri yapıyor.

Casali, yiyeceklerin bulaşık makinesinde düşük sıcaklıklarda pişirilmesinin gıdalar için en iyisi olduğunu söylüyor. Bazı denemelerden sonra, bu tekniğin düşük derecelerde sağlıklı yemekler pişirmek için en ideal yöntem olduğunu belirtiyor. Ve bu denemeler kuskus, dana eti, ton balığı gibi yiyecekler ve hatta meyve ve tatlı tarifleri bulunan bir yemek kitabının (Cucinare in Lavastoviglie) çıkmasıyla sonuçlanıyor. Ne yazık ki Casali’nin kitabının sadece İtalyancası mevcut! Fakat bu yenilikçi şef, bulaşık makinesinde yaptığı en popüler yemeklerin tariflerini vimeo‘daki İngilizce altyazılı videoları ile meraklılarına anlatıyor.

Esz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla