19.05.2014, 13:09
|
#1 (permalink)
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hindistancevizli Pasta Tarifi Hindistancevizli Pasta Tarifi Malzemeler Beyaz kek için:
200 gram beyaz çikolata
115 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 dilim ekmek
Siyah kek için:
200 gram bitter çikolata
115 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 dilim ekmek
Arası için:
400 ml krema
1 çay bardağı pudraşekeri
2 su bardağı ince kıyılmış hindistancevizi
Üzeri için:
160 gram bitter çikolata
Hindistancevizi dilimleri Hindistancevizli Pasta Yapılışı BEYAZ kek için çikolatayı tereyağı ile birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Karıştırarak soğutun. Ekmeği kırıntı haline getirip una ekleyin. Diğer tarafta yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Un-ekmek karışımını ve erimiş çikolatayı ekleyip metal kaşıkla karıştırın. 20 cm çaplı kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Karışımı kalıba yayın. Aynı işlemi siyah kek için de uygulayın. Kekleri kalıptan çıkarıp soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Kremayı buzdolabında soğutun. Şeker ve hindistancevizi ekleyip karıştırın. Koyu renk keklerden birini servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Üzerine beyaz kek yerleştirip tekrar krema sürün. Kalan siyah keki yerleştirip krema sürün. Üzerine beyaz keki oturtun. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine yayın. ‹ri doğranmış hindistancevizi dilimlerini çikolatanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. |
| |