Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.05.2014, 15:45   #1 (permalink)
Bia
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Vücutta En Çok Nereler Yaşı Belli Eder?

Vücutta En Çok Nereler Yaşı Belli Eder?

Eller ayaklar dirsekler yalan söylemez. Siz her ne kadar yaşınızı gizlemeye çalışsanız da onlar yılların acımasız izlerini bir bir ortaya dökerler.

Peki tek çare estetik midir? Hayır! Düzenli ve doğru bakımla yaşınızı ele veren noktalarınızı yıllar yıllar öncesine döndürebilirsiniz.

Saçlar

Yalnızca beyazlayan saçların yaşlı göstereceği gibi bir düşünceye kapılmayın. Yıllarca güneşe boyayadüzleştirme veya kıvırma gibi ısı veren işlemlere maruz kalan saçlarımız zamanla eski sağlığını kaybediyor. Çünkü tüm bu işlemler saç dokularına zarar veriyor ve bu da dış görünüşe yansıyor.

Çözüm:
Yumuşacık saçlara ulaşmanın yolu onu nemlendirmekten geçiyor. Mat ve cansız görünen saçlardan kurtulmak için saç kremi maske ve serum gibi ürünler kullanarak saçınızın yaşınızı ele vermesini engelleyebilirsiniz.


Eller

Eller yaşımızı ele veren en tehlikeli bölgelerden biri. Sürekli dışarıda olan ellerimiz güneşe soğuğa ve rüzgara maruz kalıyor. Bu yüzden de en çok zararı onlar görüyor.

Çözüm:
Vücudunuza veya yüzünüze güneş koruyucu krem sürdüğünüzde mutlaka ellerinizin üstüne de sürün. Unutmayın ki elleriniz vücudunuzun diğer bölgelerine göre daha ince bir deriye sahip. Bu yüzden ellerinizi nemlendirmek yaşınızın belli olmasını engellemek için yapmanız gereken ilk şey olmalı!

Dizler

Yıllar geçtikçe dizlerin üzerindeki deri elastikiyetini kaybedip rahatsız edici sarkık bir görünüme sebep olabilir.

Çözüm:
Dizlerinizin yaşınızı ele vermemesi için dizleri güçlendirici egzersizler yapmayı deneyebilrsiniz. Ayrıca sıkılaştırıcı kremler aracılığıyla da sorunlu alanların toparlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Boyun

Boynumuzun derisi de bir hayli ince... Bu nedenle UV ışınlarına karşı
oldukça hassas hal böyle olunca da yaşlanma sonucu kırışıklık ve sarkmalar da bir o kadar kolay oluşuyor.

Çözüm:
Yüzünüz için kullandığınız cilt bakım ürünlerini boynunuza da sürmeyi ihmal etmeyin.

Ayaklar

Tüm ağırlığımızı taşıyan ayakkabıların içinde sıkışıp kalan ayaklarımıza aslında haksızlık ediyoruz. Çünkü onlara gereken önemi vermediğimizde ayak derisi sıcak ve soğuktan etkileniyor; kuruyup çatlıyor.

Çözüm:
Bunun en kolay çözümü düzenli ayak bakımı ritüeli oluşturmaktan geçiyor. Ayaklarınızı nemlendirip güneş ışınlarından koruduğunuzda onlar da sizin yaşınızı ele vermeyecektir.

Göğüs dekoltesi

Göğsünüzün üstünde hiçbir zaman kırışıklık ve leke görmek istemediğinizi biliyoruz. Fakat güneşe en çok maruz kalan bölgelerden biri göğsünüz olduğundan güneşin zararlarından en çok etkilenecek bölgelerinizden biri de dekolte bölgeniz oluyor.


Çözüm:
Havanın güneşli ya da güneşsiz olması fark etmez; eğer dışarı çıktığınızda göğüs dekolteniz açıkta kalıyorsagüneş koruyucu kreminizi dekoltenize de sürmeyi unutmayın.

Dirsekler

Dirseklerimizden yardım alarak birçok şey yapıyoruz; ama sıra bakıma gelince atladığımız ihmal ettiğimiz bir bölge de ne yazık ki dirseklerimiz oluyor. Esnek bir yapıya sahip olan dirsek derisi zamanla deforme olabiliyor kuruyabiliyor.

Çözüm:
Sarkan deriyi toparlamak ne yazık ki pek mümkün değil. Ancak nemlendirici krem kullanarak dirseklerinizin kurumalarını engellemek sizin elinizde.

Bia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla