Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.05.2014, 19:20   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Jöleli Yaz Serinliği Tarifi

Jöleli Yaz Serinliği Tarifi




Malzemeler
5 adet etimek 2 su bardağı süt 1 paket muzlu puding
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vişneli jöle
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
10 adet çilek
3 adet muz

Jöleli Yaz Serinliği Yapılışı
Pudingi, sütü, yumurta ve tereyağını bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Vişneli jöleyi de sıcak suda eritip, soğuk su ekleyin. Tercihen cam pasta kabının tabanına etimekleri dizin ve az miktarda sıcak su ile ıslatın. Bu arada pişen pudingi etimeklerin üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Üzerine çilek ve muz dilimleri dizin. Vişne jöleli karışımı yavaşça kenarlarından akıtın ve üzerine gezdirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla