Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.05.2014, 00:38   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Abronia Çiçeği Nasıl Üretilir ?

Abronia Çiçeği Nasıl Üretilir?

Abronia Çiçeği Nasıl Üretilir, Abronia Çiçeği Nasıl Çoğalır, Abronia Çiçeği Nerede Yetişir, Abronia Çiçeği Hakkında, Abronia Çiçeği Nasıl Yetiştirilir


Anavatanı ABD’nin Kaliforniya eyaleti olan ve Gecesefasıgiller familyasına ait olan Abronia çiçeğinin 12 farklı türü bulunmaktadır. Bu türler içerisinde evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilebilen cinsi Abronia olarak adlandırılır. Yarı dayanıklı ve çok yıllık bir bitki olmasına rağmen çok sert geçen kışlara dayanıklı değildir bu nedenle havalar soğuduğu zaman bitkinin sökülmesi gerekmektedir.

Eğer evinizde Abronia çiçeği üretimi gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle bu bitkinin bol güneşli ve hafif serin ortamları sevdiğini bilmeniz gerekmektedir. Toprak olarak ise kumlu hafif ve kuru topraklar kullanmanız gerekmektedir. Abronia çiçeği üretimi yapabilmek için bitkinin tohumlarını ilkbahar mevsiminde beklenen son dondan yaklaşık 6 hafta kadar önce kapalı mekanlardaki soğuk yastıklara ekmelisiniz. Bitkinin çimlenmesi ve yapraklarının biraz irileşmesi sonrasında ise önce tüplere, daha sonra ise havaların ısınmasıyla birlikte bahçenizdeki yerlerine 15 ya da 20 cm. arayla dikebilirsiniz.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla