Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.05.2014, 04:31   #1 (permalink)
Vassago

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Soslu İrmik Pastası Tarifi

Soslu İrmik Pastası Tarifi




Malzemeler

- 10 Çorba Kaşığı İrmik
- 1 Litre Süt
- 10 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 2 Paket Vanilya

Sosu için

- 15 Adet Çilek
- 1 Çay bardağı Frambuaz
- 10 Adet Kayısı
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta
- 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- Yarım Çay bardağı Su

Hazırlanışı

Süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı Tava\\\'ya alıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Servis yapacağınız büyüklükte cam kapları ıslatıp, içlerine irmik pastasını yerleştirin. Soğuyana dek dinlendirin. Sos için frambuaz, kabukları temizlenip dilimlenmiş kayısı, çilek, nişasta pudraşekeri ve suyu Tava\\\'ya alın. Hafif koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Tatlıları servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın.

Vassago isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla