Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.11.2012, 16:44   #1 (permalink)
Cehennem
Biri vardı, o ilk ağlamayı bulup
Herkesi güldüren.
Sonra da bunu unutup
Ağlarcasına gülen...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Facebook ve Twitter'da neden böbürleniyoruz?

Özel konuşmalarda ya da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi sosyal medyada kendimizden söz etmenin beyinde yarattığı etkinin yemek, para ya da ****** tetiklediği zevk duygusuyla aynı şey olduğu belirlendi.


-- Araştırmacılar günlük konuşmaların yüzde 40’ının neler hissettiğimizi ya da düşündüğümüzü başkalarına anlatmakla geçtiğini ortaya çıkardı.

Harvard Üniversitesi’nde sinir sistemi ve beyni inceleyen bilim insanları, gerçekleştirdikleri beyin görüntüleme ve davranış deneylerinden sonra şu sonuca vardı: beyin hücreleri ve sinir kavşakları açısından o kadar çok zevk verip tatminkar oluyor ki, düşüncelerimizi başkalarıyla paylaşmadan duramıyoruz.

Harvard Üniversitesi’nde meslekdaşı Jason Mitchell ile birlikte deneyler yapan sinir sistemi uzmanı Diana Tamir, “Kendimizden söz etmek ekstra tatmin sağlıyor” dedi.

Araştırmacılar tarafından insanların “kendini açması” diye nitelendirilen olguyu inceleyebilmek amacıyla bir dizi laboratuar testi yapıldı.

Gönüllü deneklerin başkaları hakkında değil de kendileri hakkında konuştuklarında beyinlerinin hangi kısımlarının daha fazla heyecan duyduğunu belirlemek amacıyla beyin faaliyetleri izlendi.

Sayılarının onlarca olduğu belirtilen gönüllü deneklerin çoğu Harvard Üniversitesi yakınlarında yaşayan Amerikalılar oldu.

Testlerden bazılarında gönüllülere kendileri hakkında değil de Başkan Obama gibi başkaları hakkında sorulan sorulara yanıt vermeleri halinde değişken miktarlarda para ödeneceği söylendi.

Sorular hava durumu ya da pizzada mantar sevip sevmedikleri gibi sıradan konular üzerinde oldu.

Sorulardan bazıları ise zeka, merak ve saldırganlık gibi kişilik özelliklerle ilgiliydi.

Para teşvikine karşın, insanlar kendilerinden söz etmeyi tercih etti ve kazanacakları paranın yüzde 17 ile yüzde 25’i arasında bir miktardan vazgeçerek kendileri hakkında kişisel bilgiler verdi.

Bu testler sırasında araştırmacılar insanların başkaları hakkında değil de kendi duygu ve düşünceleri hakkında konuştukları zaman beyinlerinin hangi kısımlarının daha güçlü bir şekilde tepki verdiğini ölçtü. Bu da bir manyetik rezonans görüntü tarayıcı kullanılarak beyinsel faaliyetlerle ilgili nöronlar arasındaki kan dolaşımının izlenmesiyle mümkün oldu.

Genelde kendisinden söz eden kişilerde beyninde yemek, para ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konusunda tatmin edici duygularla ilgili olan mezolmbik dopamin sisteminin faaliyetlerinin hızla arttığı belirlendi.

İnsanların kendilerinden söz etmeyi neden sevdikleri konusunda araştırmalar yapan Texas Üniversitesi’nden psikolog James Pennebaker araştırma sonuçları hakkında şunları söyledi: “Bana doğru gibi geliyor. Başkalarının bizi dinlemesini çok seviyoruz. Yoksa neden tweet gönderelim ki?” dedi.

__________________
Üzülme, ırmağa deniz, denize okyanus sığmaz..
" Aşık " olmayana anlatsan da " Ben" "Sen" anlamaz..
Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz..
Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan, Yanmaz, Yanamaz..
Cehennem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla