Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.06.2014, 12:01   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Siyah Çayın Faydaları

Siyah Çayın Faydaları



siyah çayın faydaları


Konsantrasyon
Zihinsel aktivite ve konsantrasyon gücü sağlar. Günde 2-3 bardak içilen siyah çayın zihinsel aktivite ve konsantrasyona faydası olduğu tespit edilmiştir.
Tein
Siyah çayın yararlı özellikleri değişmiş ve güçlendirilmiştir. Fermantasyon işlemi sırasında oluşan bu etki nedeniyle vücut daha kolay asimile eder ve çabuk kanda emilir. Yeşil çay fincan başına sadece 20 ila 25 mg sahipken, 1 bardak siyah çay 35 ila 40 mg tein içerir.
Bağışıklık
Yeni bir araştırmaya göre, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve mücadele etmek açısından siyah çay oldukça etkilidir. Siyah çay; bakteri, virüs ve mantarları yok etme yeteneğine sahip bulunan eşsiz bir amino asit içerir.
Antioksidan
Siyah çayın temel faydalarından biri de, güçlü antioksidandır. Flavonoidler yüksek içeriği sayesinde, kalp-damar hastalıklarını önler ve kan damarlarını sağlıklı korumaya yardımcı olur.
Kalp
Siyah çay flavonoidlerde, koroner dolaşım iyileştirilmesi ve kan pıhtıları azaltmaya yardımcı vazodilatör özellikleri vardır. Araştırmalar günde 2 bardak siyah çay içenlerin, 3 ila 4 hafta sonra büyük ölçüde kalp sağlığı artırabildiğini göstermiştir.
Çürükleri önler
Düzenli olarak süt ve şeker eklemeden öğün aralarında siyah çay içmek, güçlü dişler ve sağlıklı diş etleri ve taze bir nefes sahibi olmaya yardımcı olur.
Kemikler
Bazı araştırmalar düzenli siyah çay içen insanların kemik yoğunluğunu arttırmak için bilinen flavonoidler sayesinde, östrojen etkisi nedeniyle güçlü kemiklere sahip olduğunu göstermiştir.


çayın faydaları.


Siyah çay sofralarımızın, muhabbet ortamlarımızın vazgeçilmezi. Hatta Türk kültüründe çay ikram etmek çok önemli bir yer tutuyor. Hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan siyah çayın faydaları da bir hayli fazla. Hatta bu faydaların arasında çok ilginç olanları da var. Yara temizlenmesi, ayak kokusu giderme gibi özellikleri ilginç faydaları arasında bulunuyor.

Siyah çayı demledikten sonra biraz soğutup ılık hale getirin. Bir leğene koyup ayaklarınızı 10 dakika içinde tutun. 10 gün boyunca uyguladığınızda ayak kokusundan eser kalmayacaktır. Ayrıca çay ile gargara yaptığınızda, boğaz ağrısı şikayetleriniz de son bulur. Diş çürüğüne, diş eti ve ağız hastalıklarına yol açan bakterilere de düşmandır. Yine gargara şeklinde kullanımı bu bakterilerin ağız ve dişte birikmesini önler. Hollandalı bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre de siyah çay kalp krizi riskini azaltıyor. Günde en az 2 bardak siyah çay içenlerin, içmeyenlere oranla kalp krizi yaşama risklerinin daha az olduğu yapılan araştırmayla ortaya konmuş. Bir diğer ilginç faydası balsam ( yumuşatıcı krem ) etkisi yaratması. Banyoda kısa bir süre teninize ılık çayla yaptığınız masaj sayesinde bu etkiyi yaratır. Böylelikle de ciltte bulunan yağ oranının düşmesini sağlar.

Yara temizlenmesinde de faydalıdır. Üzerine çay dökülen pamuk ile yapılan pansuman aracılığıyla yaralarda antibiyotik etkisi yaratır. Saçınızı siyah çayla duruladığınızda ise saçtaki matlığı atarak parlak bir görünüm yaratır. Kaynamış siyah çayın buharı bile faydalıdır. Gözünüzü uygun bir mesafeye getirerek çay buharına tutarsanız çapaklanmaya engel olursunuz. Balık vb. ürünleri ellediğinizde ağır bir kokuya sebep olur. Üstelik yıkamayla da hemen geçmez. Ancak demli çay ile elinizi yıkadığınızda kokudan eser kalmaz. İçildiğinde ise metabolizmayı güçlendirir ve depresyona engel olur. Kan dolaşımına fayda sağlar. Boşaltım sistemine de direk etki edip idrarın dışarı atılımını kolaylaştırır.


__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla