Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.06.2014, 00:18   #1 (permalink)
Lykia

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tavşan Memesi Otu

Tavşan Memesi Otu

Tavşan Memesi Otunun Faydaları, Damar Tıkanıklığında, Dolaşım Bozukluklarında Faydalıdır.Tavşan Memesi Bitkisinin Faydaları Maki ormanlarında bulunan, kışın yapraklarını dökmeyen, 1 metre boyunda, nohut kadar kırmızı renkli meyveli ve çiçekler açan bir ağaççıktır.

Acı lezzetiyle iştah açıcı, ayrıca idrar söktürücü ve ateş düşürücüdür.

Herdem taze, Ölmez dikeni, Yalova mercanı olarak da bilinir. Tavşan memesi Avrupa'da ve Afrika'nın bazı bölgelerinde bulunan, çok uzun yıllardır bitkisel tıpta kullanılan, alçak; ağacımsı bir çalıdır. Dökülmeyen "yaprakları" aslında gerçek yapraklar olmayıp gövdelerinin genişlemesiyle oluşur.

Zambakgiller familyasından olan tavşan memesi, Avrupa ve Afrika’nın çeşitli bölgelerinde bolca yetişen, uzun yıllar yeşil kalabilen, alçak ve çalımsı bir ağaç türü olmakta ve mütenevvi faydaları ile sağlık alanında sık sık kullanılmaktadır. Alternatif tıbbın sağlık sorunlarının önüne geçmek ve var olan problemleri yok etmek amacıyla kullanmış olduğu tavşan memesinin faydaları ise şöyledir;


İlkbaharda beyaz ve küçük küçük çiçekler açan tavşan memesi bitkisi, sonbaharda kırmızı renkli tıpkı görümü ile kirazı andıran meyveler verir. Tavşan memesi en çok varisli damarların tedavisi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda tutulmuş ve ağrıyan bacakların tedavisi içinde tavşan memesi bitkisi çok faydalı olmaktadır.

__________________
Lykia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla