Konu: Amvisc
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.11.2012, 11:40   #1 (permalink)
Nixie
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Amvisc

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

AMVİSC, aşğıda açıklanan gözün, ön ve arka segmentlerindeki cerrahi müdahelelerde kuyllanılmaktadır.- Glokom ameliyatlarında- Vitreoretinal cerrahide- İntraoaküler lens implantasyonlarında- Katarakt operasyonlarında- Korneal transplantasyonu ameliyatlarında Kayganlaştırıcı ve viskoelastik özellikleri, saydam olması ve korneal endotel hücreleri korunması nedeniyle AMVİSC anterior hazne derinliğinin ve görme özelliğinin korunmasında yardımcı olur., dokular arasındaki etkileşimi azaltarak retina yerleştirme ameliyatlarında tampon rolü oynayarak ayrıca camsı özellik gösterir. AMVİSC, gözün açık cerrahi girişimleri sonrası anterior ve posterior segmentleri doldurmak için kullanıldığında doku bütünlüğü korunmasının yanısıra görme yeteneğini de arttırır.Kontrendikasyonları:

Göz içi lens implantasyonlarında tevsiye edildiği şekilde kullanıldığında, AMVİSC'in halihazırda herhangi bir kontrendikasyonuna rastlanmamıştır.Uyarılar/Önlemler:

Sadece göz içi kullanım içindir.
Anterior segnment ve retina cerrahisinde normal olarak dikkate alınması gerekli önlemlere başvurulması tevsiye edilir. Önceden mevcut bulunan glokomda veya ameliyat sonrasında göz içi basınç artabilir. Bu nedenlerden dolayı aşağıdaki önlemeler dikkate alınmalıdır.
- Fazla miktarda AMVİSC kullanılmalıdır.
- Ameliyat sonunda AMVİSC ön kamaradan alınmalıdır.
- Ameliyat sonrası göz içi basıncının beklenen değerin üzerinde artması halinde gerekli tedavi uygulanmalıdır.
- AMVİSC biyolojik materyalden hazırlandığı için olası biyolojik reaksiyonlara karşı hazırlıklı olunmalıdır.
- Kamül tekrar kullanılmamalıdır. Yıkanıp, durulandıktan sonra sterilize edilse bile, AMVİSC enjekte edildiğinde partükler madde bırakılabilir. AMVİSC tatbiki sırasında kullanılıp atılan cinsten kanül kullanılması önerilir.
- AMVİSC'in göze enjeksiyonundan sonra yayılmış halde partüküler veya bulanık oluşumların sık olmamakla birlikte gözlendiğine dair raporlar mevcuttur. Bu türden oluşumlar gözlendiği taktirde irrigasyon veya aspirasyon yolu ile giderilmelidir.Yan etkiler/Advers etkiler:

Sodyum hyalüronat vücut dokuklarının doğal bir bileşendir ve insan gözü tarafından çok iyi tolore edilir.Klinik deneylerde ameliyat sonrası geçici olarak inflamatuar reaksiyonlar tespit edilmiş olup, oral ve topikal steroid preparasyonlar uygulanmıştır. AMVİSC'in inflamatuar özelliği olmadığını tespit etmek amacıyla için, AMVİSC hayvanlar üzerinde denenmiştir. Sodyum hyalüronat molekülleri infalmatuar oladığı için olası herhangi bir reaksiyonun cerrahi işlemlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. İnflamatuar tepkinin derecesi konusunda en iyi endeks camsı kavitenin ameliyat sonrası temizliğidir. Yukarıda açıklandığı gibi, anterior segment ameliyatında sodyum hyalüronat kullanımının ardından, göz içi basıncında ameliyat sonrası geçici bir artış gözlenmiştir. Yangı, korneal ödem ve korneal bozulma gibi ameliyat sonrası reaksiyonlara nadiren rastlanmalktadır. Bunun AMVİSC kullanımı ile ilgisi kanıtlanmamıştır.İlaç etkileşimleri:

Geçimsizliği ve etkileşimleri yoktur.Kullanım şekli ve dozu:

1-Katarakt Ameliyatı ve göz içi Lens İmplantasyonlarıGerekli AMVİSC miktarı, bir iğne veya kanül aracılığıyla yavaşça ön kamara içine verilir. AMVİSC'in koruycu etkisi, enjeksiyonnun katarkt çıkarma ve göz içi lens yerleştirme işlemlerinden önce yapıldığı zaman en iyi sonucu verir ve extrakapsüller katarakt prosedürlerinde etkindir. AMVİSC, göz içi lense de yerleştririlmeden tatbik edilebilir.2- Kornea Transplantasyon AmeliyatlarıKornea butonu çıkarılır ve ön kamara , korneal yüzeyiyle aynı seviyeyegelene kadar AMVİSC ile doludur. Bağışlanan organ daha sonra AMVİSC'in üstüne konulur ve yerine sütüre edilir. Cerrahi işlemleri kolaylaştırmak için gerektiğinde ilave AMVİSC enjekte edilebilir.3-Glokom Filitrasyon meliyatları Trabekulokteminin yapılması sırasında ön kamaranın hacmini korumak ve düzenlemek için korneal paresentez aracılığıyla AMVİSC enjekte edilir. Cerrahi işlamleri kolaylaştırmak için gerektiğindeilave AMVİSC enjekte edilebilir.Vitreoretinal Cerrahide Skloral Buckling Prosedürler İle Bağlantılı Olarak Göz İçi EnjeksiyonSubretinal sıvının boşaltılması ve bucklin'in matres sütürlerin bağlanması suretiyle geliştirilmesinden sonra, camsı kaviteye hava enjekte edilir ve daha sonra pars plandan sokulan (22-30'luk) bir iğne vasıtasıyla enjekte edilen AMVİSC ile değitirilir. Ebjekte edilen AMVİSC'in hacmi (2-4 ml) boşaltılan subretinal sıvının hacmi ve buckle tarafından doldurulan alana bağlı olarak değişir.AMVİSC, fizyolojik tuz içinde çözülen, 0.5 ml'lik sodyum hyalüronat alabilen tek kullanımlık cam şırınga içinde satılan steril, viskoelastik bir preparasyondur.AMVİSC her millitresi, yaklaşık 40.000 sentisok kazandıracak şekilde ayarlanmış 12 mg sodyum hyalüronat, 9 mg sodyum klorür ve USP enjeksiyonu için steril su ihtiva eder. AMVİSC yaklaşık 320 miliosmozluk bir osmolalite gösterir. AMVİSC şırıngaları sterilize edilmiş ve mikroptan arındırılmış şekilde ambalajlanır. Açılmamış veya zarar görmemiş keselerin muhtevası sterildir. dondurulmuş AMVİSC'in kullanımından önce hacmine bağlı olarak (yaklaşık 20-45 dakika süreyle) oda sıcaklığına ulaşması sağlanmalıdır.

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla