Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.06.2014, 23:49   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yank 6 ayda 50 kilo verdi

6 ayda 50 kilo verdi

Erol AKKIR/ ANTALYA,(DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde 'modifiye duodenal switch' (ince bağırsağın kısaltılması) denilen obezite ameliyatını olduktan sonra, 6 ayda 50
kilo vererek 170 kilodan 120 kiloya düşen Ali Yıldızlı, hem kilolarından hem de astım krizlerinden kurtuldu.

Antalya'da oturan ve Akdeniz Üniversitesi'nin patoloji laboratuvarında çalışan 44 yaşındaki Ali Yıldızlı, geçen Haziran ayında 170 kiloya ulaştı. 20 yıldır mücadele ettiği obezite hastalığından kurtulmak isteyen Yıldızlı, çalıştığı hastanede Doç. Dr. Ayhan Mesci'ye başvurdu. Yaklaşık 3 saat süren 'modifiye duodenal switch' ameliyatı olan Yıldızlı, 6 ay sonra 120 kiloya düştü ve astım krizlerinden de kurtuldu.

Ali Yıldızlı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Askerden geldiğimde 21 yaşındaydım. O yıllarda aşırı kilo almaya başladım. 120 kiloya ulaştığımı fark ettim. Astım hastalığım da olduğundan krizlerin aralığı sıklaştı. 10 metre yürüyemiyordum. Hayatım her geçen gün daha da zorlaşıyordu.

Bu arada süratle kilo almaya devam ediyordum. 170 kiloyu aştığımda ayaklarım beni taşımaz olmuştu. 1.87 boyumla adeta dev adam olmuştum. Eve sığmaz oldum"

12 BEDEN KÜÇÜLDÜ

Ameliyat olduktan 6 ay sonra 120 kiloya düştüğünü ve astım krizlerinden kurtulduğunu dile getiren Ali Yıldızlı, "10 metre yürüyemiyordum, 10 kilometre yürümeye başladım. Hedefim bir yıl sonra 90 kiloya inmek" dedi.

170 kilo olduğu dönemde kıyafet bulmakta bile zorlandığını, şimdi 12 beden küçük kıyafet giydiğini anlatan Yıldızlı, "Çevremdeki insanların beni takdir etmeleri hoşuma gidiyor. Gün aşırı tartılıp verdiğim kiloları yazıyorum. Hayata bağlandım. Yaşamak güzel. Doktorlarım beni yeni bir hayatla buluşturdu" şeklinde konuştu.

OPERASYON ÜÇ SAAT SÜRDÜ

Ali Yıldızlı'ya uygulanan ve obezite cerrahisinde önemli bir yeri olan 'modifiye duodenal switch' ameliyatında, mide küçültülüp gıda alımı azaltılıyor ve ince bağırsak, bölünerek bir ucu beslenme kanalını oluşturmak üzere mideye birleştiriliyor. Yıldızlı'ya bu ameliyatı laparoskopik yöntemle yapan Doç. Dr. Ayhan Mesci, Haziran ayında gerçekleşen ameliyatın 3 saat sürdüğünü söyledi.

Doç. Dr. Ayhan Mesci, "Bu yöntemde hastanın ince bağırsağının son kısmı, iptal edilen 12 parmak bağırsağı yerine yerleştiriliyor. Böylece hasta ciddi oranda fazla kilolarından kurtuluyor. Bununla beraber hastamız, aşırı kiloya bağlı astım hastalığının sık görülen krizlerinden de kurtuldu" dedi.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla