Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.06.2014, 01:30   #1 (permalink)
Neria
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Thor ile Loki'nin Kadın Kılığına Girmesi

Thor ile Loki'nin Kadın Kılığına Girmesi


Thor bir gün yatağında uyandığında çekici Mjolnir'in yerinde olmadığını görür. Çekicin devler tarafından çalındığını anlaması uzun sürmez. Onu bir an evvel bulması gerekmektedir; yoksa devler, tanrıların diyarını (Asgard'ı) istila edip bütün tanrıları yok edeceklerdir.

Thor ve kişilik özellikleri haylazlıktan şeytaniliğe kadar değişen üvey kardeşi Loki, bu duruma çare aramaya koyulurlar. Nihayet çareyi güzeller güzeli bereket tanrıçası Freyja'dan yardım istemekte bulurlar.

Freyja'dan, giyenin uçabilmesine izin veren kuş kıyafetini ödünç vermesini isterler. Böylece içlerinden biri çekiç Mjolnir'i aramak amacıyla dünyanın üzerine uçabilecektir. Freyja kıyafeti memnuniyetle onlara ödünç verir. Loki kıyafeti giyer ve hiç vakit kaybetmeden Asgard'dan devler diyarı'na (Jotunheim'a)uçar.

Loki, yolda tesadüfen dev Thrym ile karşılaşır. Thrym, çekiç Mjolnir'i Thor'dan nasıl çaldığını anlatıp keyifle böbürlenmekte ve tanrılar, kendisine fidye niyetine gelin olarak güzeller güzeli tanrıça Freyja'yı yollamadıkça Mjolnir'i asla geri vermeyeceğini anlatmaktadır. Bunu duyan Loki, derhal geri dönüp olan biteni Thor'a anlatır. İki kardeş, Freyja'yı tekrar ziyaret etmeye karar verirler. Durumu tanrıçaya anlatırlar ve Jotunheim'a, Thrym'a gelin olarak gitmesi gerektiğini, bu yüzden hemen bir gelinlik bulsa iyi olacağını söylerler. Ancak Freyja bunu kabul etmez. Kaynaklarda Freyja'nın tepkisi şöyle anlatılır:

Freyja hiddetle kükredi.
Büyük tanrıların salonu, ayaklarının altında titredi.
Parıldayan gerdanlığı paramparça oldu.
"Sırf bir adamı baştan çıkarmak için,
Sizinle Jotunheim'a gelecek kadar deli miyim ben!" dedi.

Bunun üzerine tanrılar meclisi derhal toplanır ve içlerinden, ileri görüşlü Heimdall bir öneride bulunur. Thor'un kadın kılığına bürünüp Freyja'nın yerine geçerek Jotunheim'a gidebileceğini söyler. Kaynaklarda Thor'un tepkisi şöyle anlatılır:

O vakit tanrıların en cesuru olan Thor dedi ki:
"Tanrılar benim bir dönme olduğumu düşünecekler,
Bu gelinliği giyersem eğer."

Bütün itirazlara rağmen, tanrılar ne yapıp edip Thor'u gelinlik giymeye razı ederler. Loki'yi de gelinin nedimesi kılığına sokup, ikiliyi Jotunheim'a gönderirler.

Devler, beklenmedik bir şekilde, onları gayet sıcak karşılarlar. Kurt gibi acıkmış olan Thor, düğün şöleni sırasında bir ara kendisini yemek yemeye öylesine kaptırır ki, kurdukları tuzak neredeyse bozulacak olur. Thrym, gelinin doymak bilmez iştahı karşısında dehşete kapılmıştır. Neyse ki kurnaz Loki, Thor'un imdadına yetişir ve durumu toparlar.

Thrym'a, gelinin onun için adeta deli divane olduğunu, bu yüzden yemeden içmeden kesildiğini, günlerdir ağzına bir lokma yiyecek koymadığını söyleyerek "Freyja" adına kendisinden özür diler. Evliliğin bir an önce gerçekleşmesi için sabırsızlanan Thrym, daha fazla dayanamaz ve gelini kutsayabilmek için kutsal çekicin derhal getirilmesini emreder. Çekiç Mjolnir'i gördüğü anda, Thor'un kalbi adeta yerinden fırlayacak gibi olur. Thor, ani bir hamleyle, kutsal çekiç Mjolnir'i kaptığı gibi, oradaki bütün devleri yere serer. Böylece Thor, Mjolnir'ine kavuşmuş olur.

__________________
.


Neria isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla