Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.06.2014, 13:17   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Öğretmen - Çocuk Hikayeleri

Öğretmen - Çocuk Hikayeleri

Bir gün yaşlı bir nine bir bakkala uğramış.
''buralarda hasan adında bir öğretmen var tanırmısın?''
Bakkal''hııı şu bizim hasanı soruyosun sen ''der.
Kadın ''bilmiyorum ama o benim oğuldur.
Pek sosyetik bir ortam olan bu mahallede bakkal ilk kez böyle köylü konuşan birine rastlamıştır.
'' Hanım teyze sen Hasanımı sordun?''
''evet ne olmuş ki''
Adam''neyse der ve hasanın oturduğu evi gösterir.
Kadın bakkala teşekkür eder ve içeri girer fakat evde kimseyi göremez.Bu seferde seslenmeye başlar.
- Hasan oğul nerdesin , der ama çıt yoktur.
Yaşlı kadın oğlunun kapıyı açık bırakıp nereye gitmiş olabileceğini düşünür.
daha sonra içeriden bir kadın çıkar ''sen kimsin diye sorar yaşlı kadına. pek güzel ama açık olan kadına ''burası benim oğulun evidir der. ama genç açık kadın onu hemen kovar.
Yaşlı kadın sessizce yine içeri girer bu sefer saklanır. İçerden 3 kız daha oğluyla birlikte çıkar hasan oturur kızlarda hasanın yanına gelip Hasanın orasını burasını eller anne bunları görür ama oradan çıkamaz.hasanı soyarlarken anne saklandığı yerden çıkıp bağırır oğul oğul sen ne pis çocukmuşsun be der gözü kapalıdır çünkü herkes çıplaktır. gözünü açtığında oğluna pek bezeyen fakat oğlu olmayan bir adam görür . Adam çok utanır. yaşlı kadının aslında içi rahatlar.Fakat hiç bişey demeden oradan ayrılır.
Daha sonra karşısına bir bakar ki oğlu orda duruyor. Hemen oğluna sarılır oğluda ona . Yaşlı kadınla birlikte eve girerler . Kadın oğluna ilk başta anlatmak istemez .Sonra yemek yerler sohpet ederlerken anne oğluna başından geçeni anlatır.Oğlu çok güler henüz daha hiç o kişiyle tanışmadığını ve tanışmayacağını söyler sonra annenin içi bikez daha rahatlar.Anne oğluna bi akşam otururlarken köye döneceğini söyler fakat oğlu buna karşı çıkar ve şöyle der
-Gidip oralarda tek başına ne yapacaksın yarın hemen eşyalarını buraya taşıtacağım sende artık burda yaşıyacaksın.
Anne ilk başta istemez ama oğlunun isteğini kıramaz.Sabah olduğunda oğlu annesini bir süprüzle uyandırır kadın uyandığında birde ne görsün oğlu en güzel odayı annesine ayarlamış ve köyden eşyalarını döşemiş. Anne çok duygulanmış oğluna sarılmış.
Günler günleri aylar ayları kovalamış.Yaşlı kadının bir çok arkadaşı olmuş.En sevdiği kendi köyünden olan bir arkadaşının kızını oğluna düşünmüş .Aslında oğlu bu kıza aşık olmuş fakat annesinede diyememiş. Ama annesi anlamış kızda oğlunu seviyomuş .Bunun üzerine kadın kızı oğluyla beraber bir gün istemeye gitmiş daha sonra kızı vermişler.Nişandı,yüzüktü derken evlenip yuva kurmuşlar kız kaynanasını kaynana gelinini çok severmiş kadını asla köye göndermezmiş.Kız bi gün hamile olmuş herkes çok sevinmiş kız anne olacağı için hasan baba olacağı için hasanın annesi de nine olcağı için .Kaynana gelin birlikte doğacak çocuğun şimdiden herşeyini hazır etmiş.çocuk dünyaya gelmiş bir erkek çocuğuymuş.zaten çocuğun eşyalarını da öyle hazırlamışlar.daha sonra hep beraber pikniğe gitmişler.çocuk büyümüş okul okumuş oda babası gibi öğretmen olmuş.Ve sonunda mutlu mesut yaşamışlar.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla