Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.06.2014, 22:38   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart KPSS Sınav Tarihi Açıklandı 2014 (ÖSYM KPSS Başvuruları Ne Zaman?) 23 Haziran 2014

KPSS Sınav Tarihi Açıklandı 2014 (ÖSYM KPSS Başvuruları Ne Zaman?)
23 Haziran 2014

KPSS Sınav Tarihi Açıklandı 2014 (ÖSYM KPSS Başvur


KPSS Sınav Tarihi Açıklandı 2014 (ÖSYM KPSS Başvuruları Ne Zaman?) ÖSYM 2014 KPSS Sınavı Başvuru Tarihi Öğren - 2014 KPSS Sınavı Tarihi, 2014 KPSS ile ilgili tüm detaylar, 2014 KPSS haberleri, ÖSYM KPSS 2014 Sınavı tarihi, ÖSYM KPSS 2014 Sınavı başvuru tarihi, KPSS sınavı başvuru tarihi, 2014 KPSS sınavı başvuru tarihi ne zaman olacak? KPSS sınavı ne zaman olacak? Önlisans KPSS sınavı başvuru tarihi ne zaman? Lise KPSS başvuru tarihi ne zaman başlıyor?
KPSS sınavı başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM KPSS sınavı tarihi öğren, Bu haberimizde sizler için herkesin merakla beklediği 2014 KPSS sınavının başvuru tarihini ve sınavın başlangıç tarihini yayınladık.

Bilindiği üzere KPSS sınavları 2 yılda bir gerçekleşiyor. KPSS tercihleri sonucunda kazanılan devlet kurumlarında memurluk iş şartlarının iyi olması ve 2 yılda bir sınavın gerçekleşmesi dolayısı ile KPSS sınavına talep gün geçtikçe artıyor.

KPSS LİSANS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİ FORMU

KPSS BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

ÖABT/DHBT İÇİN ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

Evet bu sene KPSS sınav takvimi şu şekilde olacaktır:

KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.

KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi Sabah oturumu" na katılması zorunlu olacak.

ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri bugün başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak.

TÜM OTURUMLARA GİRECEK ADAYLAR 160 TL ÖDEME YAPACAK
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

KPSS 2014 Sınav Ücreti: Her bir oturum için 40 TL Başvuru Yerleri:

ÖSYM Başvuru Merkezleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz’da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim’de gerçekleştirilecek.

KPSS Ortaöğretim-Önlisans. KPSS 2014 başvuruları. Ortaöğretim ve Önlisans için başvurular çok yakında başlıyor. KPSS 2014 Başvuru tarihleri ne? KPSS lisans başvuruları yapıldı KPSS Lisans öğrencileri için sınavlar ne zaman? ÖSYM KPSS Sınav takvimini açıkladı. KPSS Ortaöğretim ve Önlisans öğrencileri için başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili açıklama yaptı.

KPSS 2014 Başvuruları ve Sınav Tarihleri haberimizde. KPSS Başvuruları ne zaman başlıyor? KPSS Lisans Sınavları ne zaman? KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Başvuruları başladı mı?

Kamu Personel Seçme Sınavı

2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi)

SINAV TARİHİ
28.09.2014

BAŞVURU TARİHLERİ
30.06.2014

16.07.2014

Yönetmelik hükmü
KPSS Yönetmeliğinin 11. Maddesine göre "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder."

Yani KPSS puanları 2 yıl sonra yapılacak yeni bir sınava kadar geçerlidir. Yeni bir sınavın yapıldığı gün önceki puan sona ermektedir.

2012 KPSS lisans (P3) puanı için
2012 yılında lisans düzeyinde KPSS'ye girenlerin puanları şuan hala geçerli. Ancak P3 puanının hesaplanmasını sağlayan 5 Temmuz'daki 2014 KPSS lisans Genel Kültür Yetenek sınavının yapılmasıyla 2012 P3 puanlarının geçerliliği sona erecek.

2012 KPSS önlisans (P93) puanları için
2012 KPSS P93 puanı olan adayların durumu biraz farklı olabilmektedir. Burada konuyu ikiye ayırmak gerekir:

2014 KPSS'ye yine önlisans (2 yıllık) olarak girecek olanlar; bu adayların 2012 P93 puanlarının geçerliliği 27 Eylül'de gerçekleştirilecek olan önlisans düzeyindeki KPSS ile birlikte sona erecek. 2014 KPSS'ye lisans (4 yıllık) olarak girecek olanlar; bir kişinin aynı anda ya da aynı ya da farklı düzeyde iki tane geçerli b grubu puanı olamaz.

Bu yüzden 2012 KPSS P93 puanlarının geçerliliği yaklaşık 3 hafta sonra 6 temmuz'da 2014 KPSS lisans sınavının yapılmasıyla sona erecektir. (Görüldüğü üzere bu adayların puanı 2 yıl dolmadan sona ermektedir. Çünkü bu adaylar yeni bir b grubu puana sahip olacakladır.)

2012 KPSS lise (P94) puanları için
2012 KPSS P94 puanı olan adayların durumu da biraz farklı olabilmektedir. Burada konuyu üçe ayırmak gerekir: 2014 KPSS'ye yine lise olarak girecek olanlar; bu adayların 2012 P94 puanlarının geçerliliği 28 Eylül'de gerçekleştirilecek olan lise düzeyindeki KPSS ile birlikte sona erecek. 2014 KPSS'ye önlisans (2 yıllık) olarak girecek olanlar; bu adayların 2012 P94 puanlarının geçerliliği 27 Eylül'de gerçekleştirilecek olan önlisans düzeyindeki KPSS ile birlikte sona erecek. Ve artık bu adayların P93 puanı olacaktır.

2014 KPSS'ye lisans (4 yıllık) olarak girecek olanlar; bir kişinin aynı anda ya da aynı ya da farklı düzeyde iki tane geçerli b grubu puanı olamaz. Bu yüzden 2012 KPSS P94 puanlarının geçerliliği yaklaşık 3 hafta sonra 6 temmuz'da 2014 KPSS lisans sınavının yapılmasıyla sona erecektir. (Görüldüğü üzere bu adayların puanı 2 yıl dolmadan sona ermektedir. Çünkü bu adaylar yeni bir B grubu puana sahip olacaklardır.)

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…

Konu Perii tarafından (23.06.2014 Saat 22:50 ) değiştirilmiştir.
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla