Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.07.2014, 15:34   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadastro Teknisyeni

Kadastro Teknisyeni
kadastro teknisyeni maaşı,tapu ve kadastro genel,tapu kadastro yüksek okulu,tapu kadastro eğitim okulu,tapu kadastro tekniker alımı,tapu kadastro memurları,tapu kadastro sınavları,tapu kadastro sınavı

Kadastro Teknisyeni Görevleri
Kadastro yapılacak araziyi topoğrafik yönden inceler, taşınmaz malların hukuksal durumlarını belirler, taşınmaz malların geometrik durumlarını belirler, Kadastro yenileme işlemlerini yapar, Kadastral kontrollerde harita ve kadastro mühendisine yardım eder, Elektronik ölçü aletleriyle arazide ölçüm yapar, GPS aletiyle nokta konumlarını belirler, Bilgisayar ortamında hesap ve çizim işleri yapar, Arazi ölçümlerinde kullanılacak aletlerin bakım ve ayarlarını yapar, Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütür.
Kadastro Teknisyeni Kullanılan Malzemeler
Bilgisayar, Harita paket (CAD) programı, Çizici ve tarayıcı, Elektronik ölçme aleti, Reflektör, GPS, Arazi botu, arazi gözlüğü, Baret, Çelik şerit metre, Fonksiyonlu hesap makinesi, Cetvel, gönye ve açıölçer.
Kadastro Teknisyeni Özellikleri
Kadastro Teknisyeni olmak isteyenlerin; Sayısal düşünme yeteneğine sahip, Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, Aritmetik ve geometrik işlemleri yapabilen, Mülkiyete saygılı, el-göz koordinasyonu ve çizim yeteneği gelişmiş, açık hava ve büroda çalışmaktan hoşlanan, İş birliğine açık, ekip içinde çalışabilen, sabırlı ve dikkatli, kendini yenileyebilen, bedence sağlam ve güçlü kimseler olmaları gerekir.
Kadastro Teknisyeni Çalışma Alanları
Devlet Demir Yolları, Devlet Su İşleri, Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Müdürlükleri, Belediyeler, İller Bankası, Bayındırlık Hizmetleri, Havayolları, Petrol Araştırmaları, Tapu Sicil Müdürlükleri, Kadastro Müdürlükleri, Tapu Kadastro Bölge Müdürlükleri, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, İnşaat Şirketleri, Harita Mühendisliği Büroları, Harita Hizmetleri, Harita Genel Komutanlığı (HGK), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ), Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ), Türk Telekomünikasyon A.Ş.(TÜRK TELEKOM), Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) vb. yerlerde çalışabilirler.
Kadastro Teknisyeni Okulu
Mesleğin eğitimi; meslek liseleri, Anadolu meslek liseleri, teknik liseler ve Anadolu teknik liselerinin “Harita-Tapu-Kadastro” alanı “Kadastroculuk” dalında verilmektedir.
Kadastro Teknisyeni Okulu Kaç Yıllıktır
Mesleğin ortaöğretimdeki süresi 4 yıldır.
Kadastro Teknisyeni Meslekte İlerleme
Meslek liselerinin “Harita-Tapu-Kadastro” alanı “Kadastroculuk” dalından mezun olanlar “Harita ve Kadastro ile Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu” önlisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla