Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2014, 21:39   #54 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kedi Irkları

Selkirk Rex



Temel Özellikleri
Hareketli, canlı, meraklı ve sabırsız yapısına karşın oldukça sakin, iyi huylu bir kedidir. Diğer kedi ve köpeklerle iyi anlaşırlar. özellikle çocuklar ile çok iyi arkadaştır.

Hastalara ve çocuklara toleransı yüksektir. Apartman yaşamına iyi adapte olabilen kedilerdir. Kucağa alınmak için sahibine sırnaşmayı sevsede tam olarak bir kucak kedisi değildir.

Görünüş ve Vücut Yapısı
Orta büyüklükte, geniş, kaslı ve kemikli vücut yapısı ile oldukça sağlıklı ve dayanıklı kedilerdir.

Vücudu orantılı gelişmiştir. Bacaklar orta boyutlarda güçlü ve vücuduyla orantılı, ayaklar büyük, geniştir. Kuyrukta orta uzunlukta ve vucudu ile orantılıdır. Yuvarlak ve geniş baş yapısı, küçük sevimli bir ağız vardır.

Ağız ve burun önden bakıldığında kare görünümündedir.ve parlak iri gözleri vardır. Gözler iri badem veya oval şekilde, bakır, altın, sarı,mavi ve yeşil olabilir. Kulaklar orta büyüklükte ve her zaman diktir.

Tüyleri kalın ama kadifemsi bir his uyandıran yumuşak yapılıdır. Koyun postu görünümündedir. Bu ırkın, kısa tüylü ve uzun tüylü olarak iki tipi vardır. Her ikisinde de tüyler ve bıyıklar doğduklarında kıvırcıktır. Yaklaşık altı ay sonra tüyler farklılaşır. Buklelerin kıvrımları azalır ve düzleşir. Kısa tüylü olanlarında kıvırcık tüyler göbek ve boyun bölgesinde kalır.

Tüy Bakımı
Selkirk Rex'in tüy bakımı özel dikkat ister. özellikle uzun tüylü olanlar önce taranmalı ve sonra kremli şampuan kullanılarak yıkanmalıdır. Aksi halde bukleler açılır ve kıvırcık görünümü kaybolur. Kısa ve uzun tüylü olan Selkirk'lerin için ayda iki kez bu işlemin yapılması yeterlidir. Ayrıca haftada iki kez kısa süreli fırçalama yapılması gerekir.

şova çıkacak olanların tarama ve banyo işlemleri mutlaka bir kaç gün öncesinden yapılmalıdır.

Kökeni
Selkirk Rex doğal bir mutasyondur. British Shorthair'e benzeyen bu ırk, Amerika'nın Montana şehrinde bir sığınakta Jeri Newman tarafından düz tüylü anne ile düz tüylü beş yavru ve bir tane kıvırcık tüylü yavrunun bulunmasıyla keşfedilmiştir.

Jeri Newman, bu garip yavruyu tecrübeli Persian tanımlayıcısı olan De Pesto of Noface'ye götürdüğünde farklı bir ırk olarak tanımlanmış ve Selkirk Rex keşfedilmiştir. Genleri nedeniyle kıvırcık tüylü kediler yada düz tüylü kediler dünyaya getirebilirler. British Shorthair gibi kemik ve kas yapıları oldukça gelişmiştir.

Bu ırkın bulunmasıyla Devon, Cornish ve Selkirk Rex'e 3'lü başbelaları denmiştir. Cat Fanciers Assocation (FAD) ve The International Cat Assocation (TICA) tarfından tanımlıdır.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla