Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.07.2014, 16:23   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kendi mutluluğunuzu bulun

Kendi mutluluğunuzu bulun



Tanrı dedi ki:

Bazen de biraz şiire ihtiyaç vardır. Kendinizi dünyevi mecburiyetlerden yana özgürleştirmeye ihtiyaç vardır. Kendinizin dışına çıkıp daha engin diyarların içine girmek iyidir. Somut hayatın size aşırı derecede somut, aşırı derecede katı geldiği zamanlar olur. Bunda bir sorun yoktur. Bir süre için mazur görülebilirsiniz.

Bu, dışarı çıkıp doğada olmak ya da bir şiirin içine dalmak için iyi bir zamandır. Bu, her neredeyseniz oradan çıkıp daha yumuşak bir diyara geçmek için iyi bir zamandır. Hayatın sizin tarzınız olmayan alanları da vardır. Bu alanlarda iyi olmanız, ustalık sergilemeniz gerektiğini düşünmeyin. Hayatın her alanında üstünlük sergilemek zorunda olmadığınızı kabul edin. Bu bir kaçış değildir. Bir nükleer fizikçi olmak zorunda değilsiniz. Ama belki de bir sanatçı olabilirsiniz. Her zaman kendiniz olmanız mükemmelen uygundur.

Belki de bazı yarışlarda sizin koşmanız gerekmiyor, bu murat edilmiyordur.

Benim bazı çocuklarım nemli iklimlerde gayet güzel idare ederler, sorun yaşamazlar. Bazıları kuru iklimlerde kendilerini iyi hisseder, bazıları tropik iklimlerde rahat yaşar bazıları da kutup ikliminde iyidir. Herkesin her yerdeki her şeyde iyi olması, üstünlük göstermesi gerektiği nerede söyleniyor ki?

Bazı insanlar elleriyle çok güzel çalışırlar. Bir şeyler yapmakta, inşa etmekte çok ustadırlar. Bazılarının kelimelerle arası iyidir. Bazı çocuklarım bazı alanlarda iyidir, bazıları da başka alanlarda. Herkesin aynı alanda başarı göstermesi, iyi olması gerektiğini de kim söylüyor? Ben değil.

Ben diyorum ki: Mutluluğunuzu bulun. Belki de neyin sizin için mutluluk yaratmadığını kolayca bulabilirsiniz. Bu duruma boyun eğmek, teslim olmak zorunda mısınız? Hangi nedenle?

Hoşunuza gitmeyen, sizi memnun etmeyen şeyler konusunda kendinizi mazur görmeniz gerektiğini söylemekle aynı şey değildir bu. Ben burada herkesin aynı olmadığını söylüyorum ve hiç kimsenin de bir başkasına benzemek zorunda olmadığını. Herkes katkıda bulunur, işbirliği yapar ama hiç kimse kendisini her konuda -dünyanın tabir ettiği şekliyle- verimli ve becerikli kılmak zorunda değildir.

Einstein bazı alanlarda çok ustaydı ama bazılarında da değildi. Kendisine doğal gelmeyen, uymayan alanlarda ustalaşmak, beceri kazanmak için kendisini zorlasaydı eğer yaptığı onca değerli keşfe muktedir olabilir miydi acaba?

Eğer matematikte iyi değilseniz, öyle olmak zorunda mısınız?
Hayat size empoze dilmek zorunda değildir. Daracık bir alanın içine tıkışıp sığmak, olmayacak işleri yapmak zorunda değilsiniz. Yatağa sığacağım diye ayaklarınızı kesmek zorunda değilsiniz.

Çocuklarımın her biri tektir. Yeganedir onlar. Bu harika bir şey değil mi!

Bazıları uzundur, bazıları kısadır. Bazı insanlar atletizmi severler. Bazısı da sevmez.

Hayat sizi zaten yeterince zorlar, adeta meydan okur. Dünyada kusursuzluk sağlamak, bu zorlamaların içine dahil olmak durumunda değildir. Herkes her şeye koşmak, her işe uymak zorunda olmadığı denli her şeyden kaçmak durumunda da değildir.

Olduğunuz şey yeterince iyidir. Doğal var oluşunuzun bir mazeret teşkil etmesi murat edilmez, böyle olması gerekmez. Aynı şekilde, kendiniz mazur göreceğiniz bazı alanlar da vardır.

Hayatın dahilinde mutluluk bulun. Hayatı bir mücadele olarak lütfetmiyorum ben. Diyorum ki, her konuda uzman olduğunuzu kanıtlamak zorunda değilsiniz. Diyorum ki, kendinizi başkalarının amaçlarına ya da empozelerine istinaden kanıtlamak zorunda değilsiniz.

Eğer sükunet seviyorsanız, sükunet bulun. Eğer müzikle uğraşmak hoşunuza gidiyorsa müzikle uğraşın. Olduğunuz şey sevimli ve harikuladedir. Kendinizi, olduğunuz şeyi yüceltin. Kendinizi başkalarının tercihlerine ya da fikirlerine uydurmak zorunda değilsiniz.

Evet, hizmet etmek harikuladedir ve hangi şekilde hizmet ediyorsanız o dahilde mutlu olmak da harikuladedir. Kendinize –bir mazeret kılmaksızın- olduğunuz gibi olma özgürlüğünü vermeniz de harikuladedir; bunu başkalarınınkini değil de kendi hayallerinin ardından giden biri olarak yapmanız harikuladedir.
Başkası ne düşünürse düşünsün Benim gözümde mükemmelsiniz. Canlarım mükemmelen kendiniz olun siz. Eğer herkes kendi kabiliyetleri üzerinden değer görseydi dünya daha mutlu bir yer olmaz mıydı zaten?
Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla