Konu: Orphan Black
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.07.2014, 22:28   #1 (permalink)
Neria
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Orphan Black

Orphan Black

Orphan Black, 30 Mart 2013′te tanıştığımız, yeni bir bilim kurgu-drama dizisi.



KONU

Sarah, düzensiz bir hayatı olan, genelde kirli işler yaparak para kazanan, öksüz ve sorunlu bir kadındır. Şu aralar da uyuşturucu satarak para kazanmaktadır. Küçük kızıyla düzenli bir yaşam umuduyla şehre geri döndüğü gün, metro istasyonunda başına gelenlerle hayatı bambaşka bir hal alacaktır. Burada bir kadının intihar edişine tanık olur. Üstelik bu kadın kendisine inanılmaz derecede benzemektedir. Benzemekten de öte, birebir kopyasıdır. Olaydan sonra Sarah ne yapacağını bilemez ve kadının çantasını alıp oradan uzaklaşır. Bu kadın, -yani Beth- belki hiç tanımadığı ailesinden ikiz kardeşidir; ama şu an Sarah bunların hiçbiriyle ilgilenmemektedir. Şu an tek derdi birkaç gün kalacak bir yer bulmak ve elindeki uyuşturucuları satıp kızıyla kaçmaktır. Beth’in banka hesabındaki bütün parayı çekme fikri de şu haliyle epey cazip göründüğü için bir süre Beth’in kimliğine bürünmeye karar verir.





Fakat elbette işler göründüğü gibi kolay olmayacaktır. Beth’in uzaktan ışıltılı gibi görünen, ama aslında onu intihara kadar götüren karmaşık ve sorunlu hayatı, Sarah’nın başına bela olacaktır. Beth bir polis dedektifidir. Sarah da onun yerine bir davayı takip ettiği sırada, aslında tek benzerinin Beth olmadığını ve akıl almaz bir komplonun içinde olduğunu öğrenir. Aslında kendisi bir seri klonun bir üyesidir. Diğerlerinin sayısı da kendilerini yaratan insanların kim olduğu da meçhuldür ve şimdilerde işlerini tek tek bitirmek için birileri peşlerindedir. Hayatı iyice alt üst olan Sarah’yı bundan sonra -tahmin edeceğiniz gibi- bir dolu atraksiyon ve gerilim dolu olaylar zinciri beklemektedir.


____

Dizinin bağımlısı olmakla birlikte Tatiana Maslany'e olan hayranlığımı dile getirmek istiyorum.bu karmaşık ve zor rolün altından çok iyi kalktığını, bazen aynı sahnede 3 farklı kişiyi birden canlandırdığını, üstelik bunları farklı aksanlarla oynadığını, hatta bir klonun diğer klonu taklit etmek gibi inanılmaz performanslar sergilediğini, daha şimdiden bir takım ödüller aldığını ve Emmy’ye de göz kırptığını söyleyip geçelim.





SON SÖZ

Orphan Black, şüphesiz geçen sezonun en başarılı yeni yapımlarından biri. Şu an 8,1 olan ve gittikçe artan IMDB puanı, bilim kurgu ve dramayı çok iyi harmanlıyor oluşu, zekice yazılmış senaryosu, hiç düşmeyen temposu, akıcı olay örgüsü, izleyiciyi yormayan, heyecanlı ve keyifli seyri, her sahnede ve her bir karakterde ayrı döktürüp bizi kendine hayran bırakan başrol oyuncusu, yine gayet güçlü yan karakterleri ve en önemlisi ‘farklı‘ bir dizi olması nedeniyle kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım. Peş peşe sıkılmadan izleyebileceğiniz, sürükleyici bir şeyler arıyorsanız, Orphan Black‘e bulaşmanızın tam zamanıdır.



__________________
.


Neria isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla