Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 15:44   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Deri Koltuğa Bulaşan Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Deri Koltuğa Bulaşan Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?



Yazı yazarken ellerinize bulaşan renk renk tükenmez kalemlerin bir de o çok değer verdiğiniz deri kotlularınıza bulaştığını düşünün. Tam bir felaket, Neyse ki uygun yöntemlerle bu felaketin üstesinden rahatlıkla gelebiliriz.

Yeni olan tükenmez kalem lekesi;
Hızlı hareket edilmesi gerekir; çünkü deri mürekkebi içine çok çabuk çekebilir. Yapılması gereken, mürekkebin etkisini seyreltecek bir çözücüyü lekeye uygulamaktır. Eğer lekeye erken müdahale ediyorsanız, yıpratma tehlikesi diğerlerine göre az olan saç spreyini kullanabilirsiniz. Saç spreyi lekenin üzerine sıkılır. Biraz beklenir ve pamuk yardımıyla silinir.

Kurumuş tükenmez kalem lekesi;
Fakat lekenin oluşmasının üzerinden zaman geçtiyse veya saç spreyi işe yaramadıysa daha güçlü çözücülerin dikkatli bir şekilde uygulamalısı gerekir. Alkol veya çamaşır suyunu bir beze dökün. Lekeli bölgeyi bu bezle kuvvetli bir şekilde ovalayın. Arkasından temiz suyla güzelce durulamayı ihmal etmeyin ki eşyanız zarar görmesin.

Lekeye kimyasal uyguladığımızdan dolayı, derinin yüzeyinde parlaklık kaybı oluşabilir. Bu yüzden leke çıkarma işlemi bittikten sonra, deri yağlayıcı ürünler veya vazelin kullanılarak bu sorun ortadan kaldırılabilir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla