Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 20:17   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Düşünceleriniz her şeyi yapabilir

Düşünceleriniz her şeyi yapabilir



Tanrı dedi ki:

Kalbinize bir düşmanlık ya da kin duygusu saplandığında bunu oraya saplayıp sıkıştıran sizsinizdir. Kendinizden sorumlusunuz. Bu size gerçek görünmeyebilir, doğru gelmeyebilir ama hal böyledir. Siz kendinizden sorumlusunuz. Düşmanlık hissini, kini, gerginliği seçen sizsiniz.
Bunu bilmekse çok özgürleştiren bir şeydir. Sorumlu olmanız bu konuda bir şeyler yapabileceğiniz anlamına gelir. Çaresiz değilsiniz. Kurban değilsiniz veya kurbansanız da kendi kandırmacanızın, kendi hilekarlığınızın kurbanısınız. Fail sizsiniz.
Mutlu olduğunuz zaman, mutluluk hissiyle dolduğunuz zaman bunu kendinize siz verirsiniz. Kendisini mutlulukla kutsayan sizsinizdir.
Dışarısı, harici mevcut değildir. Sizin dahilinizde, içinizde ise her şey mevcuttur.
Bunu bildiğiniz zaman da kader olarak gördüğünüz şeyi değiştirmek için çok güzel bir fırsata sahip olursunuz. Siz kendi kendinizin İyilik Perisi’sinizdir ya da değilsinizdir.
Her türlü durum dahilinde masumiyetinizi ilan etmek, kendinizi azade göstermek kendi özgürlüğünüzü ve benliğinizi bir kenara atmak, bunlardan vazgeçmektir. Hayattaki bir piyon değilsiniz. Eğer öyle görünüyorsa da size, o zaman kendi kendinizin piyonusunuz.
Kendi kendisini gerçekleştirensiniz, yapınız budur sizin. Kendi kendisini denetleyen, yönlendirensiniz. Kendi kendisini harekete geçirensiniz. Kendi kendisini motive edensiniz. Kendi kendisini küçültüp, hor gören ya da idrak edensiniz.
Hayatınızı baş aşağı etme konusunda doğuştan bir kabiliyetiniz var sizin. Dünyayı baş aşağı etme veya daha ziyade baş üstü etme, doğru tarafa çevirme konusunda doğuştan bir muktedirliğiniz var.
Bir yerlerde demir atmış bir tekne gibisiniz. Canlarım, teknenin aksine siz bu durumu değiştirebilir, demir alabilirsiniz. Dünyadaki hayatınızı değiştirebilirsiniz. Yatağınızı siz yaparsınız. Ama dahasını söylemek gerekirse şayet, bu yatağın içinde yatıp kalma mecburiyetiniz yoktur. Yaptığınız o yatağı değiştirebilirsiniz.
Çok güçlüsünüz siz. Kendinizi pek çok şey konusunda ikna etmiştiniz. Bu kanaatlerinizi değiştirebilirsiniz. Yeni kanaatler seçebilirsiniz, ya da hiçbirini seçmezsiniz; yeni bir hayat seçebilirsiniz. Eğer yeni bir hayat istiyorsanız yapın bunu, gerçekleştirin. Olmasını beklemeyin. Kendinize yeni düşünceler aktarın. Hayatınızı yepyeni bir hale getirin. Eski düşünce biçimleriyle, eski düşüncelerle beşik kertmesi bir hayat sürmek zorunda değilsiniz. Düşüncelerinizi gözden geçirin. Eğer hayatınızı yenilemek istiyorsanız kendinize ve dünyaya bakışınızı yenileyin. Siz değiştiğinizde sizinle birlikte her şey değişir.
Eğer düşünceleriniz sizi hasta ettiyse düşünceleriniz sizi iyileştirebilir, esen kılabilir.
Eğer düşünceleriniz sizi korku dolu birisi yaptıysa korkusuz da yapabilir onlar.
Mesele düşünceler olduğunda, dilediğiniz her düşünceye sahip olabilirsiniz.
Eğer hayatınızda yeni ufuklar istiyorsanız başka bir şarkı söyleyin siz.
Düşünceleriniz, düşünce kalıplarınız, düşünme biçiminiz istediğiniz her şey olabilir çünkü düşüncelerinizi siz seçersiniz. Eğer onları seçebiliyorsanız seçmeyebilirsiniz de pek ala.
Kalıtsal mirasınızı bile değiştirebilirsiniz. Göz açıp kapayıncaya dek değiştirebilirsiniz bunu.
Tutunmak, himaye etmek mecburiyeti taşıdığınız hiçbir şey yoktur. Geçmişe tutunma mecburiyetiniz yoktur, geleceğe ve hatta şimdiye de.
Önünüzde harika bir dünya vardır ve bu dünya sizin yaratınızdır. Hayatınızı istediğiniz hale getirebilirsiniz.
Bir zamanki giysileriniz nasıl küçüldülerse öyle büyüyebilirsiniz yine ve eski düşünceleriniz de küçülürler, size uymazlar onlar artık; bunu yapmaya muktedirsiniz. Bir düşüncenin bir kez aklınızdan geçmiş olması o düşüncenin size ait olduğu ve onu himaye etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Zihninizin tavan arasına çıkın şimdi ya da bodrumuna inin ve orada birikmiş olan pek çok şeyi dışarı atın. Yoksun kalmanızın çok daha hayırlı olacağı her ne varsa zihninizi bunlardan temizleyin. Zihninizdeki çi enerjisini, hayat gücünü bloke etmek zorunda değilsiniz. Yenilere yer açın. Bir boşluk yaratın. Çiçekli, renkli düşünceler koyun oraya.
Zihninizin bir düşünce bahçesi olduğunu farz edin. Nasıl bir bahçe istersiniz acaba? O bahçeyi yapın siz. Hayatınızın baharıdır bu.
Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla