Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 21:08   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cennet Bahçesi

Cennet Bahçesi



Tanrı dedi ki:

Azami üstünlük belirten ifadeler tam da öyle değildir aslında. Bir şeyin en harika, en güzel olduğunu söylediğinizde ne için olursa olsun siz orada kendi sevincinizi, kendi mutluluğunuzu ifade edersiniz ve ifade ettiğiniz şey mutlak bir hakikat değildir. Sizin için bile mutlak bir hakikat değildir bu.
Bugün olağanüstü bir yemek yemiş ve “Hayatımda yediğim en iyi yemekti,” demiş olabilirsiniz. O an içindeki hislerinizin hakikatini ifade ediyorsunuzdur. Bir dahaki sefere de muhtemelen aynı şeyi söyleyeceksinizdir. Büyük olasılıkla zaten bunu birkaç kez söylemişsinizdir de.
Bu güzel dünyanın etrafında seyahat etmişseniz “Burası dünyadaki en güzel yer,” ifadesini birden fazla defa kullanmış olabilirsiniz. Sonrasında başka bir “en güzel yer” gelmiştir, sonra bir başkası, sonra da bir başkası.
Burada Sonsuzluktan, Ebediyetten bahsediyorum canlarım. Her zaman için fazlası vardır.
Cennet Bahçesi biri biri ardınca harikulade çiçekler ve ağaçlarla doludur. Güzelliğin bir nihayeti yoktur. Cennet Bahçesinde ötüşen kuşları ve söyledikleri şarkıları hayal edin. Bu güzelliğe ve şarkılara dair muazzam bir çeşitlilik, muazzam bir akış vardır. Birlikte oynayan o güzel hayvanları bir hayal edin. Gökyüzünü hayal edin! Cennet Bahçesinin gökyüzü çok yukarılarda, çok yükseklerdedir, masmavi ve çok güzeldir, Enginliği ifşa eder o.
Nereye varmak istediğimi biliyorsunuz. Cennet Bahçesinde yaşıyorsunuz siz. Aynı semaya sahipsiniz. Aynı bitkilere sahipsiniz. Can-ı gönülden sevilecek aynı hayvanlara sahipsiniz. Taparcasına, aşkla sevilecek her şeye sahipsiniz.
Adem ve Havva ego ortaya çıktığı zaman, günah fikri peyda olduğu, masumiyet kaybolduğu ve sözde bir entelektüellik, bir bilmişlik hali hakimiyet kazandığı zaman bahçeden ayrılmışlardır. Cennet Bahçesinin terk zamanıydı bu. Bilinçleri Cennet Bahçesini terk etmişti onların. Oradan atıldıklarını, çıkarıldıklarını söyleyeceksek eğer aslında kendi kendilerini atmıştı onlar. Bundan sonra da çocuklarım yeterince iyi olmadıklarını düşündüler hep.
Bugün de çocuklarım yeterince iyi olmadıklarını düşünmeye devam ediyorlar, görünen bu; doğal olarak da artık Cennet Bahçesinde yaşamadıkları hükmüne varıyor ve onlara göründüğü şekliyle dünyanın hiç de Cennet Bahçesi olamayacağını düşünüyorlar.
Bir bakıma dünya Ego Bahçesi haline gelmiştir aslında ve siz de Orijinal Bahçeyi dolduran bağların meyvesine tepeden bakma, bu meyveyi hakir görme eğilimi içindesinizdir.
Algınız ve idrakınızsa bilincinizden kaynaklanmaktadır. Cennet Bahçesini size iade etmek Bana düşmüyor aslında. Onu kendinize geri vermek, bunu yaptığınızda da orada sizi beklerken Beni bulmak size düşüyor. Böylelikle algınız, idrakınız ve bilinciniz açısından da Benim Mevcudiyetimi Cennet Bahçesine geri getirmiş olacaksınız.
Cennet Bahçesi belirli bir bilinç halidir. Bahçeyi Ben yarattım ve sizi de aynı bilinçten yarattım.
Dahilinde yaşadığınız dünya Cennet Bahçesidir. Yanlış anlaşılan, yanlış algılanan Cennet Bahçesidir o.
Yılan egodur ve yılan Benim Güzel Bahçeme tıslamaktadır.
Doğaya çıktığınız zaman, bozulmamış özgür doğaya çıktığınız zaman o güzel Cennet Bahçesini de görmüş olursunuz. Ona yönelik bir sezgi, bir anlayış yakalarsınız ve Adem her çiçeğe, her ağaca bir isim verdiği zaman Havva’nın yaptığı gibi şöyle derin bir “Ah,” çekersiniz.
“Ah,” deyin.
Ve Benim dediğim gibi “Bu çok güzel,” deyin.
Yeni bir açıyla, yepyeni bir nazarla bakan bilincinizin, idrakınızın ve düşüncelerinizin Cennet Bahçesini her yerde ve herkes için onaracağı, onu eski haline kavuşturacağı; bunun da dünyayı her yönüyle bir iyi niyet ve güzellikler vahası haline getireceği fikrini taşıyın siz.
Aklınızı başınızdan almaya çalıştığımı düşünebilirsiniz. Canlarım, kendi kendinize ne yaptığınızı sanıyorsunuz ki siz? Kendi aklınızı öyle bir haddede başınızdan almışsınız ki Cennet Bahçesinde yaşamanızın mümkün olmayacağına, dünyanın asla ve kata Cennet Bahçesi olamayacağına ikna olmuşsunuz. Ben ise Cennet Bahçesi içindeki Dünya’da yaşayabileceğinizi ve onu orijinal haline kavuşturabileceğinizi, eskisi gibi yapabileceğinizi söylüyorum. Bunu şimdi yaptığınızı; onu iyileştirdiğinizi, tadil ettiğinizi söylüyorum.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla