Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 22:19   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Elinizden gelenin en iyisini yapmak

Elinizden gelenin en iyisini yapmak



Tanrı dedi ki:

Herkes o an için yapabileceğinin en iyisini yapıyordur. Herkes. O zaman zarfında kişinin yaptığı her ne olursa olsun yapabileceğinin en iyisidir bu. Daha iyisini bilip bilmediği önemli değildir çünkü o an dahilinde elinden gelenin en iyisini yapıyordur kişi. Hadise bir zayıflık anı dahilinde cereyan edebilir, ama yapabildiğinin en iyisidir bu.

Bu hususu çocuklarınız açısından da aklınızda tutmalısınız. Beş dakika sonrasında bile çocuğunuz daha iyisini yapabilecektir ama o an dahilinde yapabileceğinin en iyisini yapıyordur o.

Suç işleyen kişi o an için yapabileceğinin en iyisini yapıyordur. Hangi motivasyon unsuruna sahip ya da bundan yoksun olursa olsun elinden gelenin tümü budur. Bu kararı kendisinin vermiş olduğunu dahi düşünebilir, en nihayetinde vermiştir de elbet; ama yine de o an için yapabildiğinin tümü, tamamı budur işte.

Nelerin, hangi olaylar silsilesinin kendisini bu noktaya getirdiğini bildiğini sanabilir. Siz de bildiğinizi düşünebilirsiniz ama yine de o zaman dilimi çerçevesinde yapabileceğinizin en iyisi bu olmuştur ve bir tek onu yapabilmişsinizdir.

Bu, sizi ya da başkalarını inciten, zarar veren seçimleri mazur göstermek yönünde bir şey değildir. Bazen duyguların, düşüncelerin, aptallığın, zalimliğin, vb. kontrolden çıktığını, elinizde olmadığını anlamanızdır. Bir başkasının gerçekleştirdiği bir eylemden hoşlanmak zorunda olmasanız da o veya bu seviyeye kadar siz de o eyleme müdahil olmuşsunuzdur ve bunu yapmamanız gerektiğini bile bile yapmış, bedelini de ödemişsinizdir. Evet bazılarının ki daha ağırken sizin yaptığınız ihlallerin, aykırılıkların daha hafif şeyler olduğunu söyleyebiliriz; ama bir başka perspektiften de siz ve o başkası aynısınızdır.

Siz pişmanlık duyabilirsiniz, bir başkası da duymayabilir; ancak hangi eylem yapılmışsa o yapılmıştır artık, bu açıdan da eşitsinizdir.

Siz sek-sek oyununda çizgiye basmış olabilirsiniz, bir başkası ise kazara ya da kasten iterek birisinin ölümüne sebebiyet vermiş olabilir. Her ne olursa olsun eylem yapılmış, hareket gerçekleşmiştir, netice de neticedir.

Bir sınavda kopya çekmiş olabilirsiniz. Hangi mazereti öne sürerseniz sürün, sonuç namertliğe gelip dayanır. Kopya çekecek kadar cin fikirli ve zeki olduğunuzu düşünebilirsiniz, lakin namertlikten yana gitmek zekilik değildir ki. Bu sınavdan A almanızın hiçbir önemi yoktur. Hiçbir şey gizli saklı değildir canlarım ve içinizde, derinliklerinizde kopya çekmenin alçakça bir şey olduğunu bilen bir yer vardır. Alçaklık ise sorumluluk almamak, sorumluluktan kaçmaktan başka nedir ki?

Size düşen yaptıklarınızın veya yapmadıklarınızın sorumluluğunu üstlenmektir; sorumluluğu başkalarına atamazsınız, onlara iliştiremezsiniz.

Dünyada hataların ölçümü, derecelendirmesi yapılır; lakin hata hatadır.

Meşgul olmanız gereken şey “şimdi”dir, geçmiş değil. Kendinizi geçmişten yana bağışlayın, böylece onu aşarsınız. Geçmişte hangi asap bozucu, yürek burkan eylemleri gerçekleştirmiş olursanız olun bunlar geçmişte sizindi, şimdi ise size ait değiller; sizin değildir onlar.

Affedebildiğiniz, geçmişinizi serbest bırakabildiğiniz zaman bir başkasının da geçmişini serbest bırakabilirsiniz.

Fen dersinden zayıf aldığı için çocuğunuzu affedin, bir başkasının çocuğunu da hırsızlık yaptığı için affedin, yalan söylediği için çocuğunuzu affedin ve alkollüyken araba kullandığı için de bir başkasının çocuğunu affedin. Affetmek çok pratik bir eylemdir. Öyle heybetli, soylu, yüksek bir şey değildir. Yapılması gerekmektedir yoksa sonu hiç gelmeyecektir. Sizin açınızdan ise Yeryüzündeki şeyleri eşitlemek, yumuşatmak diye bir şey söz konusu değildir ancak bunu yüreğinize yapmak, onda bir eşitlik sağlamak, onu yumuşatmak zorundasınızdır.

Affetmesi en zor kişi sizsinizdir, kendiniz. Bunu bir kez yaptığınızda, gerçekten yapabildiğinizde herkesi affedebilirsiniz; herkesi -tanıdıklarınızı ve tanımadıklarınızı- affetmeniz ise sizin için elzemdir. Affedin siz.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla