Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.11.2012, 11:58   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mercedes-Benz SLS AMG Black Series








Mercedes'in, en sportif modeli SLS AMG'yi geliştirmesi bir türlü bitmiyor. Yarış modelinin ardından elektrik motorlu versiyonları da tanıtılan otomobilin şimdi de Black Series paketli modeli duyuruldu.

Sanki bir modifikasyon firmasının ellerinden çıkmış gibi duran otomobilin yeni ön tamponunda büyük bir splitter yer alırken yan eteklerin arkasına hava kanalları açılmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın kaputunda da ek hava çıkışları gözden kaçmıyor. Zeminleri karartılmış far ve stoplarıyla daha sportif bir görünüm sunan otomobilde kullanılan arka tamponsa standart modelin sadeliğinden çok uzak. Alt kısmında karbon fiberden üretilen bir difüzör bulunan tamponun yanlarına da hava çıkışları eklenmiş.

Ön çamurlukların arkasında bulunan hava çıkışları genişletilen aracın yenilenen egzoz sisteminin dörtlü çıkışı da farklı bir görünüm sunmakta. İz genişliği önde 20, arkadaysa 24 mm genişletilen otomobilin opsiyonel donanımında bulunan karbon fiber arka spoilerin seviyesi ayarlanabilirken ön tampona eklenen deflektörler sabit açılı. Yan aynaları da karbon fiberden üretilen SLS AMG Black Series SLS AMG GT'den 70 kg daha hafif.

Karbon seriamik fren disklerini standart olarak sunan aracın iç mekanında hem üst hem de altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, bol bol karbon fiber kaplama, Alcantara döşemeler, kontrast renkli dikiş iplikleri ve hafifletilmiş koltuklar yer alıyor.

6.2 litre hacimli v8 motorunda da karbon fiber parçalar kullanılmış olan otomobilin gücü 622 beygire yükselirken torku 634 Nm'ye inmiş. 1.550 kg ağırlığa sahip olan SLS AMG Black Series güçlendirilmiş ve kalkış kontrol sistemiyle donatılmış 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 315 km/s. Merak eden olur mu bilemiyorum ama ortalama yakıt tüketim değeri de 13.7 litre/100 km olarak açıklandı.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla