Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.08.2014, 23:49   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ayşen Gruda Kimdir - Ayşen Gruda Hakkında

Ayşen Gruda Kimdir - Ayşen Gruda Hakkında
Ayşen Gruda, Ayşen Gruda Kimdir Ayşen Gruda Nereli, Ayşen Gruda Hakkında, Ayşen Gruda Kaç Yaşında, Ayşen Gruda Biyografisi, Ayşen Gruda Oynadığı Filmler



Türk Sineması ve Tiyatrosu'nun "Domates Güzeli" lakaplı oyuncusu.

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945'te istanbul'da doğdu. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Kardeşi Ayben Erman ve Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı. Ayşen Gruda, "Mum Söndü", "Deve Kuşu Kabare", "Hababam Sınıfı Müzikali", "Yedi Kocalı Hürmüz" gibi kabare ve müzikallerde yer aldı. Tiyatronun yanıda birçok televizyon programında skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. Sinemada "Tosun Paşa", "Süt Kardeşler", "Şabanoğlu Şaban", "Hababan Sınıfı", "Neşeli Günler" gibi birçok klasikleşmiş Türk sineması örneklerinde oynadı.
1975 yılından beri 40'dan fazla filmde rol alan sanatçının en son rol aldığı sinema yapımı "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" adlı yapım oldu.
Ödüllerinden Bazıları
2006: 11.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Özge Özder Kimdir?

Kaynak : [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla