Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.11.2012, 02:07   #1 (permalink)
Mavi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Arnavut Ciğeri [Kan Yapar.]

Malzemeleri:


1 adet koyun ciğeri
1/2 su bardağı un
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Kırmızı biber (ben koymadım)


Yapılışı:


Normalde ciğeri yıkamayın derler ama benim içime sinmediğinden dolayı daha zarını çıkarmadan ben yıkayıp süzgüye koydum. (Aynen yazdığı gibi bizde yıkarız. Çok kanı oluyor, tavsiye ederim )


Zarını soyup görünür sinirlerinide ayıkladıktan sonra kuşbaşı kesip unlu karbonatlı karışıma bulayın, iki avucunuzun içine alın fazla ununu güzelcene silkeleyin, çok iyi ısıttığınız temiz kızartma yağına yavaşcana, tek tek bırakın.


Ocağı yüksek ateşte tutun, yağ soğumasın.


Tavayı fazla kalabalık etmeyin, ciğerler birbirine fazla değmesin.


Ciğerleri tavada fazla tutmayın, birbuçuk veya iki dakikada pişer.


Ciğer parçalarının etrafında oluşan köpük(kabarcıklar) azalmaya başlar başlamaz alabilirsiniz.


Ciğerleri parti parti kızartın, kapaklı bir tencereye alın, kevgirimsi bir aletle tavadan alırsanız daha kolay olur, tuzlayıp kapağını kapatın.


Servis yaparken pilav ve sumaklı soğanla ikram edebilirsiniz.



Afiyet olsun.

__________________






Herkes herkesi sevmesin, gerek yok.




Konu Laura tarafından (01.10.2013 Saat 12:39 ) değiştirilmiştir.
Mavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla