Çikolatalı Düğme Kurabiye
MALZEMELER
-175 gr. margarin
-yarım su bardağı toz şeker
-1/4 çay kaşığı tuz
-1,5 su bardağı un
-100 gr. sütlü veya bitter çikolata
-1 paket vanilya
YAPILIŞI
Oda sıcaklıgında erimiş margarine, şekeri, tuzu ve vanilyayı ilave ederek, iyice karıştırın.Azar azar unu ilave edip, yoğurmaya devam edin.Hamurunuz kulak memesi kıvamına geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.Tepsiye seyrek bir şekilde dizip 180 dereceli fırında 10 dakika pişirdikten sonra çıkarın ve ortasını parmağımızla yada bir şişe kapağı yardımıyla çukurlaştırın.Tekrar fırına verip 10 dakika kenarları açık kahverengi oluncaya kadar pişirin ve daha sonra soğumaya bırakın.Bir kasede bıçakla ufaladığınız çikolataları 50 gram margarinle beraber kaynayan bir tencerenin içine oturtarak, eritin.Pütürsüz bir çikolata elde ettiğinizde çikolatayı alıp, biraz ılımasını bekledikten sonra soğuyan kurabiyelerin ortasına sürün.Ve kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun.