Hanım Bileği Tarifi
Hanım bileği tarifi malzemeler:
-10 avuç un
-10 yemek kaşığı erimiş margarin
-2 adet yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-½ su bardağı ılık su
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 avuç nişasta, un (açmak için)
-Kızartmak için ayçiçek yağı
Şurubu için;
-5 su bardağı şeker
-5 su bardağı un
-2-3 damla limon suyu şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.
Hanım bileği tarifi hazırlanışı:
Derin bir karıştırma kabının içinde önce margarin, yumurta ve yoğurdu sonra da kalan diğer malzemeleri tüm malzeme iyice yoğurup, 1 saat kadar dinlendirin.
10 adet beze yapın.
Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açın.
Üstüne ceviz serpilerek açılan hamurun 1/3’ü katlanıp, diğer kısmında 1/3’ü üstüne katlayın.
Yufka ortaya doğru buruşturup, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırın.
Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça iyice kızmış ayçiçek yağında kızartın ve servis tabağına alın.
Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökün.