Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.08.2014, 00:04   #1 (permalink)
VERA
La Tahzen!
Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Kadının Dört Erkekle Evlenme Hakkı Olsaydı!


Kadının Dört Erkekle Evlenme Hakkı Olsaydı!

Nisa suresini mavi taş üzerine patlak göz yerleştirilmiş nazar seramiği zannettiniz galiba diyesim geliyor!

Feride'nin Günlüğü..
Esra Elönü'n yazısıdır..
07.12.2011

Hoş erkeğin de böyle bir hakkı yok!

Artık bu konuları yazmaması için kalemime kilit vuracağım. Ne erkeğin su toplayan nefsi idmanı beni ilgilendiriyor ne de kadının itaat edeceği makamı karıştırıp kula kul olma psikozu benim umurumda! Hatta umur denilen beyine bağlı soğancık kitleyi de gereksiz duygusal tavır olarak hibe etmeyi düşünüyorum. Kelepir umur!

Ayrıca dini konularda pek tabi yaylı fetvacı konumunda değiliz haddimi arşınlamam! Lakin kör de değiliz! Kuranı Kerimde erkeğe dört eş hakkı var hayda o fıstık senin bu hurma benim oh ne alacı adamların hipodrom pehlivanlığı beni güldürüyorsa suç komik olan da ben de değil! Israrla söylüyorum ki o ayette kadının çoğaltılması değil azaltılması tavsiye ediliyor.

Nisa suresini mavi taş üzerine patlak göz yerleştirilmiş nazar seramiği zannettiniz galiba diyesim geliyor!

Şu cariye pazarına dönüştürülen iri kıyım dingil izdivaç programlarını gözlemledim yani zorla gözüme sokulanı gördüm. Bir adam 60 yaşında üflesen cenaze olur üflemesen kalbinin kiri o hesap!
Adam şu şekilde buyuruyor “ Eşim hasta ve bana evlenmemi tavsiye etti” Yahu insafınız nefsinize kılıç çeksin yuh! 60 yaşına gelmişliğinizle Allah ilgilensin lakin 60 yaşına kadar ihtiyarlamamış nefsinizle de vicdanınız ilgilensin diyorum.

Din dolaşımı bozukluğu böylesine geleneksel kılıfları emir diye algılayıp nefsinizi elinizle beslemenizi buyuruyorsa kadının suçu nedir? Şimdi öyle bir hak olmamasına rağmen tavsiyeyi emir gibi algılayıp ama neylersin rabbim böyle emretmiş diyen sahtekar düzeni kadın üzerinde görmüş olsaydık!

Misaldir kadının dört erkekle evlenme hakkı olsaydı hiç şüpheniz olmasın kadın bunu karşı cins gibi hunharca kullanmazdı. Kullansaydı da dini emir bile olsa kadına yine …… olarak bakılırdı.

Yani din insanın torba olan ağzını bükmeye yetmezdi! Yahu mesele cins meselesi değil insan meselesi! Kadın evlenip ayrılıyor hayat kadını muamelesi görüyor erkeğe hayat erkeği diyen olmuyor! Ahmet Çakar diye bir adam henüz aklının hakemi olmayı başaramamış saha ikonu bu adam da çıkıp kadın istemezse tecavüze uğramaz diyor! Ben de soruyorum bunu N. Ç ‘nin gözlerinim içine bakarak 26 kez tekrarlayabilir misin?

Esra Elönü yazısıdır..


__________________
“вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç…
''ηαšïp''
VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla