Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.08.2014, 08:56   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Dünyadan en ilginç 5 düğün geleneği

Dünyadan en ilginç 5 düğün geleneği






İsveç
İsveçli bir eş adayınız varsa, düğün günü tüm kıskançlığınızı bir kenara bırakmaya hazır olmalısınız. Neden mi? İsveçlilerin geleneğine göre, gelin ne zaman masasından kalkıp makyajını tazelemek için gelin odasına giderse, düğündeki tüm kadınlar damadı öpmekte serbest olurlar. Hala devam ettirilen bu sıra dışı gelenek gelinlerin sabır sınırlarını oldukça zorluyor.


İrlanda
İrlanda'nın düğün geleneği ise gelini biraz zorlayıcı bir temele dayanıyor. Geleneğe göre, gelinle damat dans ederken, gelin ayaklarını mutlaka yerde tutmalıdır. İrlandalı dansçılara göre eğer gelin ayağını yerden kaldırırsa, kötülük perileri onu alıp götürecektir.,,


Çin
Çi'in Tujia bölgesinde sürdürülen düğün geleneği, bugüne kadar duyduklarınızı size unutturabilir. Bu bölgede yaşayan Çinli gelinler düğüne bir ay kala her gün bir saat kesintisiz olarak ağlıyorlar. 10 gün sonra ise ağlama geleneğine gelinin annesi de katılıyor. Tekrar 10 gün sonra bu geleneğe gelinin büyükannesi devam ediyor. Bir aylık sürenin sonunda ailedeki tüm kadınlar gelinin etrafında ağlamaya başlıyor. Tüm kadınların bir şarkıyı anımsatan ağlama sesleri sevincin bir ifadesi olarak görülüyor.


Fransız Polinezyası
Fransız Polinezyası'nda bulunan Markiz Adası'ndaki düğün geleneği oldukça ilginç. Geleneğe göre, gelinin yakın akrabaları yere yüz üstü uzanır, gelin ve damat yere yatan akrabaların üzerinden yürüyerek geçerler.

Hindistan
Hindistan'ın ilnginç düğün geleneği "Joota Chupai/Ayakkabı Saklama" olarak adlandırılıyor. Damat, "evet" demeden önce ayakkabılarını çıkarmak zorundadır. Damadın ailesi, ayakkabıları gelinin ailesinin alıp saklamasını engellemek için uğraşır. Bu gelenek aileler arasında eğlenceli bir rekabete dönüşür.


mynet

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla