Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.09.2014, 10:13   #1 (permalink)
LifeisBeauty

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mae Whitman Kimdir?

Mae Whitman Kimdir?


Mae Margaret Whitman seslendirme sanatçısı -oyuncu Pat Musick ve personel müdürü, set inşaat koordinatörü olan Jeffrey Whitman’ın tek çocukları olarak 9 Haziran 1988’te Los Angeles, California’da doğdu. Liseye LA’da özel bir okul olan Ribet Academy’de hazırlık okuyarak başladı daha sonra Whitefish Bay High School’a geçti ve buradan mezun oldu.

Kariyerine henüz okuma yazma öğrenmeden üç yaşında Tyson Chicken reklamıyla başladı. Gerisi çorap söküğü gibi geldi ve ilk filmi 1994’te henüz altı yaşındayken Meg Ryan‘ın kızı Casey’i canlandırdığı When a Man Loves a Women ‘dir. 1996 yılında iki filmde yer alan Mae Independece Day ‘de başkanın, One Fine Day ‘de George Clooney ’in kızı Maggie’yi oynadı. Aynı yıl Friends’in The One Where Racheal Quits bölümünde rol aldı. 1998’te Hope Floats’ta Sandra Bullock ‘un kızı Bernice’i canlandırdı.

1994-2000 arasında yayınlanan Chicago Hope isimli Chicago’nun önemli bir hastanesinde yaşanan olayları konu olan, en iyi drama dalında 1998 yılında Golden Globe aday olan bol ödüllü dizide 1996-2000 yıllarında 17 bölüm konuk oyuncu olarak yer aldı ve 1995-2005 arasında yayınlanan J*A*G (Judge Advocate General)’a 8 bölüm misafir oldu.


1965 yılında geçen 12 yaşındaki Hannah isimli bir Yahudi ve en iyi arkadaşı Katolik Grace’in başından geçenlerin anlatıldığı 2001-2002 yıllarında yayınlanan IMDB puanı 7.9 olan State of Grace‘de Grace’e hayat verdi. State of Grace ‘de 9 bölüm rol alan Alia Shawkat’la Mae Whitman’ın yolları Whitman’ın konuk oyuncu olarak Arrested Development‘da yer almasıyla bir kez daha kesişti. Arrested Development‘ı Parenthood ‘dan önce izlemiş olmama rağmen Ann’ı oynayanın Mae Whitman olduğunu IMDB sayesinde öğrendim. Ann sanırım benim içinde Micheal’ın değer verdiği kadar değerliymiş.

1999′da Judging Amy, 2004’te Cold Case ve CSI: Crime Scene Investigation, 2006’da Desperate Housewives, 2007’de Grey’s Anatomy, Ghost Whisperer, E.R 2008’te Law & Order: Special Victims Unit 2008-2010 arası In Treatment, 2012’de Weeds ve son olarak 2013′te Web Therapy konuk oyunculuklarından bazıları.

Annesi seslendirme sanatçı olan Mae bu konuda annesine rakip olmuş. 1997’de Superman çizgi dizisinde Lois’in genç hali, 1999 yapımı Jingle Bells’te Beth, 2000 yılında The Wild Thornberrys ‘de Antoinette, Johnny Bravo ’da Little Suzy, EverQuest II oyununda Lilly Ironforge ve Thana Rumblehoof, Avatar oyun ve çizgi dizisinde Katara, 2009 Tinker Bell and the Lost Treasure ve 2010 Tinker Bell and the Great Fairy Rescue‘da Tinker Bell, aynı yıl Batman: The Brave and the Bold’da Bat Girl, 2008-2013 arasında Family Guy’da farklı karakterler ve 2012 yapımı Teenage Mutant Ninja Turtles’da April O’Neil, Whitman’ın sesiyle hayat verdiği karakterlerden bazıları.

Film ve dizilere dönecek olursak 2006’ta 6 bölümlük mini dizi olan Thief’te rol aldı. Andre Braugher’in hayatını ve planladığı büyük soygunu dengelemeye çalışan bir soygun çetesinin liderini canlandırdığı dizide Whitman çete liderinin üvey kızı rolünde. IMDB puanı 6,9 olan Thief, TV eleştirmenleri ve izleyenlerin beğenisine sahip olsa da genel izlenirliği düşük olduğu için ikinci sezonu göremeyen bir yapım.

2010 yılında çizgi roman uyarlaması olan Scott Pilgrim vs the World ’te Ramona Flowers’ın eski sevgilisi Roxy Richter rolünde görüyoruz Whitman’ı. Scott Pilgrim rolündeyse Arrested Development’taki sevgilisi Micheal Cera var.



Filmin IMDB puanının 7.5 olması da izleyenlerin çoğunun beğenmesi de filmi zarar etmekten kurtaramamış. Sanırım bu beğeninin en önemli nedeni filmdeki görsellik. Sahne geçişleri güzel, pow, vs, boom gibi efektlerin yanı sıra ekranda karakterle, mekanlarla ilgili yazıların belirmesi çizgi roman özelliğini filme taşımış. Yazıları okumaya çalışırken filmden kopabilirsiniz en azından benim koptuğum oldu. Absürtlüğün sınırındaki film komedi unsurları içerse de asıl izlenme nedeni sahip olduğu görsellik. Ayrıca filmde Brie Larson tarafından seslendirilen bu şarkıyı - Metric, Black Sheep - keşfettim. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama ben Larson versiyonunu daha çok sevdim.



Mae Whitman’ın filmografisinde bulunan diğer önemli film 2012 yapımı The Perks of Being a Wallflower. 8.1 IMDB puanı olan filmde Whitman, Logan Lerman, Ezra Miller ve Emma Watson’a eşlik ediyor. Film klasik Amerikan gençlik filmlerinden farklı, müzik filmde önemli bir yer tutuyor ve çok iyi bir soundtrack’e sahip. Bu film ve soundtrack’inden bahsetmişken Tünel Şarkısını anmamak olmaz.

Benim Mae Whitman profili yazmamın en büyük nedeni onu tanımamı sağlayan 2010’da yayınlanmaya başlanan ama benim bu yaz izlemeye başladığım Parenthood’dur. Parenthood’u izleyenler Mae Whitman’ı Amber Holt rolünde şarkı söylerken görmüşlerdir. İşte Whitman’ın Parenthood’da kendi yazıp söylediği Graveyard Song:



4 sezonu yayınlanan Parenthood’da Amber Holt’un bir asiden dünyadaki yerini arayan genç kadına dönüşünü gördük. Amber ilerideki sezonlarda yerini bulabilir mi bilmiyorum ama seslendirme yapan, şarkı yazıp söyleyebilen ve harika bir oyunculuk çıkaran Whitman’ın Hollywood’taki yerini sağlamlaştıracağından eminim.

__________________
"Dünyanın en güzel şarkısısın sen."
Bir ömür boyu eşlik etmek istediğim.


Sonra hayat bize öyle birini gönderir ki
önceden kaybettiğimiz her şey için mutlu oluruz.
LifeisBeauty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla