Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.09.2014, 17:19   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart ÖSYM Üniversite Ek Yerleştirme Tercih Başvuruları bugün başladı

ÖSYM Üniversite Ek Yerleştirme Tercih Başvuruları bugün başladı


Üniversitelere yapılacak ek yerleştirmeler için tercihler bugün alınmaya başlandı. Ek yerleştirme için tercihler, 25 Eylül'e kadar yapılacak. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre Merkez tarafından ek yerleştirme yapılacak.
Adaylar, 2014-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, 18-25 Eylül"de internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak. Postayla ÖSYM'ye gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları işleme alınmayacak.
EK YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH ÜCRETİ 10 LİRA OLACAK
Ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak. Adaylar, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'na 18 Eylül'den itibaren ÖSYM'nin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacak.
Ek yerleştirme işlemleri, 2014 ÖSYS Kılavuzu, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen esaslara göre yapılacak.
Başvurular: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adresinden alınacak.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla