Kurban Bayramı Yemekleri - Akşehir Yahnisi Tarifi
Malzemeler
Yarım kg yağsız kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg arpacık soğan
1 çorba kaşığı salça
5-6 diş sarmısak
Yarım kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tozşeker
5-6 dal dereotu
Tuz
Akşehir Yahnisi Yapılışı
Nohudu akşamdan ıslatıp haşlayın ve kenara alın. Bir tencereyi ocağa oturtup ısıtın. Eti tencereye alıp
suyunu bırakıp çekene kadar kendi suyu ile pişirin. Et suyunu çekince tereyağını ve soğanları ilave edin.
Soğanlar yumuşamaya başlayınca salça ve sarmısakları ilave edip 2 dakika kavurun. Nohut, sirke, kimyon, tozşeker ve tuzu ekleyin. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.