Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.10.2014, 16:38   #8 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karın Guruldaması Neden Olur | Nasıl Geçer ?

Mide guruldaması, gün içerisinde uzun veya kısa süreli olarak karşılaştığı bir durumdur. Genellikle aç olduğumuz zamanlarda ortaya çıkan mide guruldaması yediğimiz yemeğin hemen sonrasında da meydana gelebilmektedir. Mide guruldaması sağlık açısında zararı olmayan durumlardandır. Ancak sosyal ortamlardan kişinin rahatsız olmasına ve başkalarını rahatsız etmesine neden olabileceğinden çoğu kişi tarafından sorun olarak görülmektedir.

Mide Guruldamasının Nedenleri

Mide guruldaması genel olarak bağırsakta biriken gazdan kaynaklanmaktadır. Bu gazın birikme sebebi de bizim yemek yerken yuttuğumuz yemekle birlikte hava yutmamızdan kaynaklanmaktadır. Yutulan bu hava içeride birikerek mide guruldamasına neden olabilmektedir. Bununla beraber midede yaşayabilecek canlıların çoğalması da yine mide guruldaması nedenleri arasında yer almaktadır. Aşırı derecedeki mide guruldaması bu ve benzeri bazı bağırsak sorunlarının da habercisi olabilmektedir. Yüksek sesli ve sürekli mide guruldaması sorunu yaşayanların bir bağırsak röntgeni çektirmesi sağlık açısından önemlidir.

Mide Guruldamasına Karşı Alınabilecek Önlemler

Mide guruldamasına neden olanın havanın yutulmaması için öncelikle yemek yeme şekline dikkat etmek gerekmektedir. Hızlı yemek yemek çok hava yutmaya neden olacağından beraberinde mide guruldamasını da getirmektedir. Öncelikle buna dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra derin şekildeki iç çekmeler de hava yutmaya neden olacağından bunları yapmamaya özen gösterilmelidir. Mide guruldamasının ortaya çıkmaması için yemeğin yanı sıra su içerken de dikkat etmek gerekmektedir. Birçok kişi kana kana su içerken o esnada nefes alıp vermekte ve suyla birlikte hava da yutabilmektedir. Bu da mide guruldamasının oluşmasına neden olabilmektedir. Bunun önüne geçmek için suyu aralıklı olarak ve nefesimizi alıp tutarak içmek en doğru yoldur. Bu sayede hava yutmadan rahat bir şekilde su içmek mümkündür. Mide guruldamasının bir diğer ana nedeni de gazlı içecekler ve alkol olabilmektedir. Gazlı içecekler ve alkol midenin şişerek genişlemesine ve havanın daha çok hareket etmesine neden olabilmektedir. Bu da beraberinde mide guruldamasının getirmektedir.

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla