Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2014, 15:09   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Büzgülü Börek Tarifi

Büzgülü Börek Tarifi



Büzgülü Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
4 yufka,
500 gr kadar çökelek
(istenilen içle de olur haşlanmış patates, kıyma, beyaz peynir ıspanak vs)
1 tutam maydanoz (bende yoktu kullanmadım)
1 yumurta akı,
tuz ve karabiber
Sosu:
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı su,
Üzeri:
1 yumurta sarısı,
çok az sıvıyağ

Büzgülü Börek Tarifi Yapılışı:

Öncelikle yufkayı tezgaha serelim. Ortadan ikiye daha sonra tekrar ikiye bölüp 4 üçgen elde edelim. Üçgen olan parçanın sivri kısmı bize (aşağı) bakacak şekilde çevirelim. Su ve sıvıyağ karışımından fırça ile her yerine eşit olarak sürelim. Sivri kısmından başlayıp yukarı doğru itelim ve büzgü oluşturalım. Kenar kısımlarını aşağı doğru alıp hafifçe üst üste bindirelim.
Derin bir kapta çökelek, yumurta akı, varsa ince kıyım maydanoz, tu ve karabiberi ekleyip harmanlayalım. Yufkamızın katladığımız alt noktasına harcımızdan yeteri kadar koyalım. Yanlardan da hafifçe içe doğru katlayıp rulo yapmaya başlayalım. Yarıya kadar gelince büzgülü kısmı kapak gibi üzerine kapatalım. İşte hepsi bu
Hafifçe yağlanmış tepsimize tüm yufkaları aynı şekilde yapıp sıralayalım.
Üzerine yumurta sarısı ve çok az sıvıyağ eklediğimiz karışımımızdan fırça ile sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 ‘C lik fırınımızda nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak, çıtır çıtır servis yapalım.
Afiyet Olsun

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla